Web Toolbar by Wibiya Σκυλιά αλληλοσπαράσσονται στο κυνοκομείο Καστοριάς ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Σκυλιά αλληλοσπαράσσονται στο κυνοκομείο Καστοριάς

Eρώτηση για τα φαινόμενα κανιβαλισμού στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς κατέθεσε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής, σύμφωνα με δημοσίευμα της zoosos.gr (15.01.2012) στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς τα ζώα ζουν υπό συνθήκες ολοκληρωτικά ακατάλληλες για την ευζωία του.

Τα ζώα, που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του κυνοκομείου, δεν έχουν κανένα σημείο προστασίας από αντίξοες καιρικές συνθήκες τον χειμώνα ή το καλοκαίρι, από τα 120 σκυλιά τα 40 είναι μόνιμα κλεισμένα σε κλουβιά και τα 80 περιφέρονται σε έναν κοινό χώρο, με αποτέλεσμα να αλληλοσπαράσσονται όπως φαίνεται και από φωτογραφίες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο Δημοτικό Κυνοκομείο δεν υπάρχει κτηνίατρος, τα ζώα δεν παρακολουθούνται ιατρικώς, ενώ ο Δήμος Καστοριάς δεν διαθέτει λεφτά για την φαρμακευτική τους περίθαλψη.

Εκτός από τα έγκλειστα ζώα υπάρχουν και 60 κουτάβια, τα οποία για να μην κατασπαραχθούν από τα μεγάλα σκυλιά, φιλοξενούνται στον χώρο ενός εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός,
Ισχύει το συγκεκριμένο δημοσίευμα και αν ναι τι προτίθεσθε να πράξετε για την κατάσταση κανιβαλισμού που επικρατεί στο Δημοτικό Κυνοκομείο Καστοριάς;

Ο ερωτών Βουλευτής, Αθανάσιος Κ. Πλεύρης

econews