Web Toolbar by Wibiya Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού

Δεμένα σκυλιά δίπλα σε άθλια παραπήγματα.
Πιστεύουμε ότι ένας  Νόμος που θα  κρίνει την τύχη των ζώων για πολλά χρόνια στην χώρα μας θα έπρεπε να συντάσσεται αλλά και να ψηφίζεται από ενήμερους και φιλόζωους νομοθέτες και πολιτικούς.


Δυστυχώς η παντελής έλλειψη φιλοζωικής παιδείας αλλά και η πλήρης άγνοια και αδιαφορία των κρατούντων για την κατάσταση των ζώων , κατοικίδιων και μη  στην χώρα μας παρέσυρε τους υπεύθυνους για την ψήφιση του Νόμου, σε μια τραγελαφική συζήτηση στην Βουλή, όπου τελικά υποστηρίχτηκαν περισσότερο τα συμφέροντα των  ομάδων που βιοπορίζουν εις βάρος των ζώων παρά των ίδιων των ζώων.


Πρόχειρες,αυτοσχέδιες κατασκεύες για τα σκυλιά στους αγρούς.
Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι Έλληνες και που μένουν στις μεγάλες πόλεις δεν γνωρίζουν τι γίνεται στην περιφέρεια.

Στις αγροτικές περιοχές της χώρας μας οι συνθήκες διαβίωσης των κατοικίδιων και παραγωγικών ζώων είναι περίπου άθλιες. Κτηνοτροφικές μονάδες χωρίς άδεια για σφαγή και εμπορία των ζώων που ζούνε μέσα στην λάσπη και στην ακαθαρσία.
Αλυσοδεμένες αγελάδες η δεμένες από τα πόδια, πρόβατα στριμωγμένα σε αυτοσχέδια μαντριά πολλές φορές χωρίς νερό η φαγητό , κότες στριμωγμένες σε βρώμικα παραπήγματα και άλλες αθλιότητες εικονογραφούν την «ειδυλλιακή» Ελληνική ύπαιθρο. Υποσιτισμένα, άρρωστα, χωρίς φροντίδα, αυτά τα σκυλιά, χρησιμεύουν μόνο σαν ζωντανά σκιάχτρα για τα κοπάδια, τα κοτέτσια και τα αγροτικά προϊόντα που κινδυνεύουν από τα άγρια ζώα. Πολλές φορές οι αγρότες δένουν μέσα στα βρώμικα κοτέτσια για να προφυλάξουν τα πουλερικά τους από τις αλεπούδες.

Ακόμη ένα αυτοσχέδιο ..στεγαστρο με ότι απέμεινε από ένα πλαστικό σκυλόσπιτο!
Συνήθως δε τα τσοπανόσκυλα είναι δεμένα μονίμως, δίπλα σε ακατάλληλα, πρόχειρα καταλύματα που ασφαλώς δεν τους προστατεύουν από την βροχή, το κρύο και την αφόρητη καλοκαιρινή ζέστη, στις καλύτερες περιπτώσεις με βρώμικο ελάχιστο νερό και αποφάγια για φαγητό.

Tα σκυλιά για τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες είναι ακριβώς όπως αναφέρθηκε  στη  συζήτηση : «εργαλείο» πλην όμως φτηνό και αναλώσιμο.

 Πολλά από τα ημίαιμα τσοπανόσκυλα, τους κόβουν τα αυτιά η τις ουρές όταν είναι κουτάβια, χωρίς βέβαια αναισθησία η αντιβίωση και συνήθως μεγαλώνουν χωρίς εμβόλια και απόπαρασίτωση. Η μεγάλη θνησιμότητα των  «ποιμενικών» κουταβιών το αποδεικνύει.


Δεμένο μικρό κουτάβι από το πλέγμα , χωρίς νερό η φαγητό!
Βεβαίως οι βοσκοί, είναι αντίθετοι στην στείρωση προκειμένου να μην υποστούν το έξοδο αλλά και από συμφέρον διότι αν είναι μεγαλόσωμα τσοπανόσκυλα τα πουλάνε σε άλλους βοσκούς. Πολλά δε από αυτά τα κουτάβια  αφήνονται ελεύθερα στην περιοχή τους, χωρίς να ταΐζονται και καταλήγουν αδέσποτα που τελικά θα φάνε φόλες η θα τα πατήσουν τα αυτοκίνητα.

Όμως δεν είναι μόνο οι βοσκοί που κακομεταχειρίζονται τα σκυλιά τους. Πολλοί από τους κυνηγούς κυρίως στην περιφέρεια, διατηρούν κάτω από τραγικές συνθήκες διαβίωσης, σε αυλές η σε ταράτσες, κυνηγετικά σκυλιά που τα αναπαράγουν και τα πωλούν παράνομα.


Δεμένος σκύλος μέσα σε κοτέτσι!
 Βεβαίως αν ένα κυνηγετικό δεν αποδίδει, το παρατούν χωρίς αναστολές, στους δρόμους. Σε όλη την Ελλάδα κυκλοφορούν αποστεωμένα, άρρωστα  και φοβισμένα κυνηγετικά σκυλιά, που ασυνείδητοι κυνηγοί έχουν εγκαταλείψει.


Το φωτογραφικό μας αρχείο είναι «πλούσιο» από αυτά τα δύστυχα πλάσματα που αγρότες, κτηνοτρόφοι και κυνηγοί κακομεταχειρίζονται και εκμεταλλεύονται στο έπακρο, αδιαφορώντας για την ζωή τους.


Λυπόμαστε γιατί ένα ακόμη Νομοσχέδιο δεν θα εκπληρώσει τον σκοπό του σχετικά με την Προστασία και την ευζωία των ζώων, αλλά αντιθέτως με σκόπιμες ασάφειες και παρανοήσεις θα διαιωνίσει το μαρτύριο χιλιάδων ζώων στην χώρα μας.




Τραγική διαβίωση σκύλας με τα κουτάβια της σε απαραδεκτες εγκαταστασεις παράνομου κυνηγού-εκτροφέα.
Δεμένα σκυλιά δίπλα σε άθλια παραπήγματα.
Πρόχειρες,αυτοσχέδιες κατασκεύες για τα σκυλιά στους αγρούς.
Ακόμη ένα αυτοσχέδιο ..στεγαστρο με ότι απέμεινε από ένα πλαστικό σκυλόσπιτο!
Δεμένο μικρό κουτάβι από το πλέγμα , χωρίς νερό η φαγητό!
Δεμένος σκύλος μέσα σε κοτέτσι!

facebook.com