Web Toolbar by Wibiya Τα στειρωμένα ζώα στα Μέγαρα φορούν πλέον ροζ σκουλαρίκια! ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Τα στειρωμένα ζώα στα Μέγαρα φορούν πλέον ροζ σκουλαρίκια!

Tην ώρα, που η αντιπαράθεση εντός και εκτός Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με ζώα συντροφιάς εντείνεται – αφού σήμερα θα γίνει η ψηφοφορία του στην ολομέλεια της Βουλής – υπάρχουν και εκείνοι, που δεν μπορούν να περιμένουν. Η Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων – Νέας Περάμου κατάφερε να οργανώσει για ακόμα μια φορά μια ομάδα εθελοντών κτηνιάτρων από το εξωτερικό και μέσα σε μερικές μέρες να στειρώσει δεκάδες σκυλιά και γατιά.

Η πρόεδρος του σωματείου Νατάσα Μελετίου, που έχει έρθει σε αντιπαράθεση με φορείς – οι οποίοι εκπροσωπούν τους Έλληνες κτηνίατρους – για το γεγονός, ότι ξένοι στειρώνουν εθελοντικά αδέσποτα στην περιοχή, τονίζει: «Ξέρω ότι τα ζώα στειρώθηκαν και είναι ασφαλή και καλά στην υγεία τους.

Γλυτώσαμε 122 τηλεφωνήματα και όλους εκείνους, που από την άλλη άκρη της γραμμής θα μας έλεγαν: "βρήκα 6 κουταβάκια, που να σας τα φέρω;". Μάλιστα σε κάθε ζώο, που στειρώθηκε, μπήκε και ένα ροζ σκουλαρίκι, ώστε να είναι εμφανές, ότι έχει υποστεί την στείρωση καθώς πρόκειται για αδέσποτα και δεν έχουμε άλλον τρόπο για να τα ξεχωρίζουμε από απόσταση».

Μπορεί η πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνά Τραχήλη και με ο Θεόδωρος Χιωτάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Αττικής να μη θέλουν, ούτε κουβέντα να ακούσουν για τους εθελοντές κτηνίατρους και να σκαρφίζονται επιχειρήματα του τύπου θα γεμίσουν οι εθελοντές κτηνίατροι τον τόπο «με κοιλιές και έντερα» όμως η πραγματικότητα είναι άλλη και ιδιαιτέρως σκληρή και επώδυνη και για τα ζώα, που πέφτουν θύματα στις ορέξεις των ανθρώπων, και για του ιδιώτες, φιλόζωους, εθελοντές, οι οποίοι τότε τρέχουν στην κυριολεξία, για να μαζέψουν πτώματα και εντόσθια.

Μόνη λύση οι στειρώσεις
Η κατάσταση στα Μέγαρα είναι απελπιστική, αφού μόνο εκεί κυκλοφορούν περίπου 1.000 αδέσποτα ζώα. Η Κινέττα, η Πάχη, το Αλεποχώρι και το Μεγάλο Πεύκο είναι τουριστικά θέρετρα και οι ντόπιοι εξολοθρεύουν με φόλες τα ζώα, που παρατούν περαστικοί και παραθεριστές. Οι πολυάριθμες γέννες κουταβιών είναι δεκάδες και η κατάσταση διαιωνίζονται. Μόνη πολιτισμένη λύση οι συνεχείς στειρώσεις με ή χωρίς τη συνδρομή της Πολιτείας ή του Δήμου.

Η κα Μελετίου εξηγεί στο zoosos.gr: «Από τον Ιούνιο μέχρι τώρα έχουν γίνει πάνω από 450 στειρώσεις σκυλιών και γατιών και δεν έχουμε δει ακόμα αποτέλεσμα. Μαζεύουμε δυστυχώς ακόμη δεκάδες θύματα, δηλαδή ζώα που δηλητηριάστηκαν επειδή κάποιοι δυσαρεστούνται με την πολυπληθή – είναι αλήθεια – παρουσία τους. Ο Δήμος μας συμπαραστέκεται μεν, δεν έχει δραχμή δε!

Εδώ την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων δυστυχώς συνδυάζουμε τα πάντα. Άθλιες πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αδέσποτα, αυλές με θηλυκά δεσποζόμενα, τα οποία γεννούν ασύστολα και κουτάβια τους πετιούνται από τους ιδιοκτήτες, βοσκούς, κυνηγούς και φυσικά τα σκυλιά των Αθηναίων, οι οποίοι μας τιμούν συχνά ιδίως για να εγκαταλείψουν τα ζώα τους!

Θυμίζω δε και τις αγγελίες "πωλούνται", που κοσμούν τα κτηνιατρεία μας.Πρέπει να καταφέρουμε να ελέγξουμε τον πληθυσμό των αδέσποτων και να τα γλυτώσουμε από το μένος των Μεγαριτών. Εδώ την καραμπίνα την έχουν για χαβαλέ. Φυτοφάρμακα – πρώτη ύλη για φόλες – βρίσκεις και στα περιπτερά μας αφού είμαστε αγροτική περιοχή».

Η κα Τραχήλη και ο κ. Χιωτάκης μπορεί να αντιμάχονται με νύχια και με δόντια τους εθελοντές συναδέλφους τους από το εξωτερικό, τους οποίους επί της ουσίας χαρακτηρίζουν άχρηστους ή ανίκανους, όμως ξεχνούν, ότι τα φιλοζωικά σωματεία δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν το σύνολο του κόστους των επεμβάσεων, έστω και αν σε αυτό το κόστος έχει γίνει μια κάποια έκπτωση.

Τα σωματεία αναγκάζονται να καλέσουν – σε συνεργασία με φιλοζωικούς συλλόγους του εξωτερικού – τους εθελοντές κτηνιάτρους, για να περιορίσουν το κόστος.

http://www.zoosos.gr/article/946/ta-steiromena-zoa-sta-megara-phoroun-pleon-roz-skoularikia