Web Toolbar by Wibiya Ψηφίστηκε το νέο νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ψηφίστηκε το νέο νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα

Με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ)την Τρίτη 24/1/2012 , ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό.

Ενδιαφέρουσα ήταν για ακόμα μία φορά η παρέμβαση της κ Πιπιλή η οποία χαρακτήρισε ως ύβρι τις δηλώσεις της Αθηνάς Τραχήλη, προέδρου του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου που ως γνωστόν αντιτίθεται στις δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων από εθελοντές αλλοδαπούς κτηνιάτρους.



Η κ. Πιπιλή αντέδρασε έντονα στην...πρόταση της κ Τραχήλη να είναι εθελοντές...και οι βουλευτές αφού θέλουν εθελοντές κτηνιάτρους. Τα συντεχνιακά συμφέροντα έχουν κάνει ορισμένους να έχουν χάσει το μέτρο και την έννοια της ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ προς τα αδέσποτα. Έτσι, η κ. Πιπιλή σχολίασε ότι εκείνη, η οικογένειά της και όλοι οι φιλόζωοι πολίτες έχουν χρυσώσει τους κτηνιάτρους της Ελλάδας, με τόσα ζώα που περιθάλπτουν και δεν είδαν την εθελοντική προσφορά που περίμεναν τόσα χρόνια.  Η κ. Πιπιλή τέθηκε και εναντίον του κ Ροντούλη, ο οποίος έχει προτείνει να εξαιρεθούν από την υποχρέωση σήμανσης (με microchip) τα τσοπανόσκυλα, πράγμα που φυσικά αν περάσει θα συνεχίσει απλώς τους ανεξέλεγκτους βασανισμούς - ακρωτηριασμούς αυτιών των τσοπανόσκυλων, τις ανεξέλεγκτες γέννες κ.ο.κ.Τέλος, αναφέρθηκε και στο φαινόμενο των βαρελόσκυλων στην Ικαρία, που έχει καταγγείλει και η ίδια από το 2007.
Ο κ. Πλεύρης μίλησε για τα θετικά στοιχεία του νομοσχεδίου και τόνισε την ανάγκη, καθ όλη την ομιλία του, να κατανοήσουν οι πολιτικοί ότι ο νόμος δεν γίνεται επειδή πρέπει, αλλά επειδή οφείλουμε να προστατεύσουμε ως κράτος τα ζώα. Στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα κακοποιήσεων, ευζωϊας, στειρώσεων αλλά και του αριθμού των ζώων σε διαμερίσματα που ορίζεται σε δύο ακόμα και αν ο κανονισμός της πολυκατοικίας ορίζει διαφορετικά. Και παρά τις αντίθετες φωνές όσων προσπαθούν να ακυρώσουν τα θετικά στοιχεία του νομοσχεδίου, ο κ Πλεύρης τόνισε ότι υπάρχουν δικλείδες, όπως για παράδειγμα να είναι ''πιστοποιημένοι'' οι εθελοντές κτηνίατροι που θα στειρώνουν κ.ο.κ.
Παρόλαυτα, οι φιλοζωϊκές οργανώσεις συνεχίζουν να ανησυχούν και αναμένουν με αγωνία την συζήτηση κατ' άρθρο ώστε να ψηφιστεί τελικά ένα νομοσχέδιο προστασίας των ζώων και όχι εξολόθρευσης των εθελοντών, που θα βασιστεί σε συντεχνιακά συμφέροντα, φήμες για λαθρεμπόριο...αδέσποτων ή ό,τι άλλο ακούγεται κατά καιρούς ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ σε αντίθεση με τα θέματα κακοποιήσεων - τσιπ - πωλήσεων καθαρόαιμων κλπ που ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ από τους αληθινούς ζωόφιλους και αποτελούν τα πραγματικά αγκάθια στο θέμα των ζώων.

adespoto