Web Toolbar by Wibiya Απαραίτητες οι ζώνες ασφαλείας για τα ζωάκια μας ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Απαραίτητες οι ζώνες ασφαλείας για τα ζωάκια μας

Tα σαμαράκια και οι ειδικές ζώνες ασφαλείας για τα σκυλάκια μας, όταν ταξιδεύουμε με το αυτοκίνητο, είναι απαραίτητες, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Οι περισσότεροι φιλόζωοι ταξιδεύουν με τα σκυλιά τους ελεύθερα μέσα στο αυτοκίνητο, στο διπλανό ή στο πίσω κάθισμα. Ακόμα όμως κι αν το σκυλί μας ''ξέρει'' και έχει μάθει από μικρό να κάθεται ήσυχα όταν οδηγούμε, ένα τρακάρισμα ή ένα απότομο φρενάρισμα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τόσο εμάς όσο και τη ζωή του.
Ο υπεύθυνος ιδιοκτήτης οφείλει να φορά ζώνη ασφαλείας στο ζώο του. Την βρίσκετε εύκολα σε pet shops, δεν κοστίζει πολύ και ουσιαστικά είναι ένα σαμαράκι, που κουμπώνει στις υπάρχουσες θήκες για την κανονική ζώνη, στο αυτοκίνητό μας.
Η ζώνη ασφαλείας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα αφού:
1) Ως οδηγός, δεν αποσπάται η προσοχή σας από το ζώο, για να το συγκρατήσετε ή να το αποτρέψετε από κάτι που κάνει.
2) Το ζώο δεν θα τραυματιστεί, ούτε θα τραυματίσει κάποιον άλλο επιβάτη αν φρενάρετε για κάποιο λόγο απότομα ή προκληθεί τροχαίο.
3) Η αστυνομία ή η Πυροσβεστική, σε περίπτωση σοβαρού τροχαίου, θα μπορεί να βοηθήσει το ζώο σας, εκτός από εσάς και να το πιάσει, χωρίς να κινδυνεύει να πηδήξει έξω από το όχημα και να χαθεί, μόλις ανοίξουν κάποια πόρτα.
Σε ένα ατύχημα, το ανεξέλεγκτο/ελεύθερο ζώο είναι επικίνδυνο για τους επιβάτες. Ένα μικρό παιδί για παράδειγμα προκαλεί,σε περίπτωση ατυχήματος ''ζημιά'' σαν να ζύγισε το διπλό. Οπότε ένα μεγαλόσωμο σκυλί, είναι σαν να ζυγίζει ένα τόνο αν πέσει απότομα στο κάθισμα σας, στο παρμπρίζ ή σε έναν άλλο επιβάτη! Επίσης, το ζώο δεν κινδυνεύει να πηδήξει έξω από κάποιο μισάνοιχτο παράθυρο.
Μπορείτε λοιπόν να αποτρέψετε δυσάρεστες καταστάσεις είτε χρησιμοποιώντας ζώνη ασφαλείας είτε περιορίζοντας το ζώο σε κλουβί μεταφοράς, το οποίο μπορείτε να του μάθετε από μικρή ηλικία, στρώνωντας μέσα του πετσετούλες και αφήνοντας αγαπημένα του παιχνίδια, αν είναι σκύλος και φυσικά μόνο μέσα σε κλουβί, αν πρόκειται για γάτα.


Adespoto.gr