Web Toolbar by Wibiya Ρόδος : Ζευγάρι Γερμανών διώκεται για απείθεια και αντίσταση. Aφορμή τα δύο σκυλιά που μετέφεραν ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ρόδος : Ζευγάρι Γερμανών διώκεται για απείθεια και αντίσταση. Aφορμή τα δύο σκυλιά που μετέφεραν

Εξοργιστική συμπεριφορά επέδειξε ζευγάρι Γερμανών οι οποίοι με αφορμή τα δύο σκυλιά που μετέφεραν, όχι μόνο δεν συμμορφώθηκαν με τις διατάξεις του νόμου αλλά δεν δίστασαν να τα βάλουν ακόμη και με τις διωκτικές αρχές. Σε βάρος της 50χρονης Γερμανίδας και του 52χρονου συζύγου της ασκήθηκαν διώξεις για απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής, συνελήφθησαν και τη Δευτέρα θα καθίσουν στο εδώλιο του αυτόφωρου δικαστηρίου. 
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το ζευγάρι των αλλοδαπών ήρθε στο νησί μας από την Τουρκία λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Μαζί τους είχε και δύο σκυλιά, για τα οποία όμως δεν υπήρχαν βιβλιάρια που να αποδεικνύουν ότι ήταν εμβολιασμένα, ούτε έφεραν τσιπ όπως ορίζει η σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία. 
Ως εκ τούτου, οι αρχές αναγκάστηκαν να πάρουν τα σκυλιά προκειμένου να υποβληθούν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να αποδειχτεί αν έφεραν κάποια (επικίνδυνη ίσως όπως λύσσα) ασθένεια. Όλες αυτές τις ημέρες τα σκυλιά φιλοξενούνταν στον κτηνίατρο που είχε αναλάβει τη φροντίδα τους και ο οποίος όφειλε να πληρωθεί από τους ιδιοκτήτες των ζώων, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση από το ζευγάρι των Γερμανών. 
Όμως αυτό δεν έγινε ποτέ, αντίθετα οι αλλοδαποί πήραν τα σκυλιά για να επιστρέψουν στην Τουρκία. Το επεισόδιο σημειώθηκε προχθές στις 6.30 περίπου το απόγευμα όταν προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου αλλά και του Τελωνείου πληροφόρησε τους Γερμανούς ότι δεν μπορούν να ταξιδέψουν με τα σκυλιά και για αυτό θα πρέπει να τα πάρουν. 
Οι αλλοδαποί όχι μόνο δεν συμμορφώθηκαν με τις προσταγές του νόμου και τα όσα τους έλεγαν οι Λιμενικοί με τους Τελωνιακούς αλλά αντίθετα δεν δίστασαν ακόμη και να τα βάλουν φραστικά μαζί τους. 
Με εντολή της αρμόδιας αντεισαγγελέως το ζευγάρι συνελήφθη και χθες βρέθηκε στο εδώλιο του αυτόφωρου δικαστηρίου κατηγορούμενο για απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής. Δια μέσου του συνηγόρου τους κ. Κώστα Ταμπάκη ζήτησαν και πήραν προθεσμία έως τη Δευτέρα οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεση. Οι Γερμανοί αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ τα σκυλιά φιλοξενούνται στο κυνοκομείο.
Πηγη : εφημερίδα Ροδιακή