Web Toolbar by Wibiya Έρευνα: Τα κατοικίδια βοηθάνε τα παιδιά να γίνουν υπεύθυνα ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Έρευνα: Τα κατοικίδια βοηθάνε τα παιδιά να γίνουν υπεύθυνα

Σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης προιόντων κατοικιδίων τα σκυλιά και οι γάτες βοηθούν στην πράξη να κατανοήσουν τα παιδιά την έννοια της ευθύνης.

Εκτός από την παρέα,τη στοργή,την αγάπη και το παιχνίδι που μοιράζονται τα παιδιά με τα κατοικίδια τα τελευταία διδάσκουν στα παιδιά πώς να είνσι υπεύθυνα. Σύμφωνα με την έρευνα για το 2011-2012, το 58% των ιδιοκτητών μικρών ζωών κατατάσσουν την διδασκαλία της υπευθυνότητας στα παιδιά ως σημαντικό πλεονέκτημα της κατοχής ζώου.

Το ίδιο πιστεύουν και οι ιδιοκτήτες αλόγων σε ποσοστό 44% αλλά και οι ιδιοκτήτες ερπετών σε ποσοστό 43%. Όλοι συμφωνούν πως η ιδέα της κατοχής σκύλου,γάτας ή άλλου κατοικιδίου αποτελεί σημαντικό διδακτικό εργαλείο για τα παιδιά.

Υπάρχουν τόσες χαρές και ωφέλη στην ζωή μασ από τα κατοικίδια κάθε είδους και στα αλήθεια βοηθούν να κατανοήσουν τα παιδιά την υπευθυνότητα καθώς πρέπει να εξασφαλίζουν ότι το ζωάκι τους έχει αρκετή τροφή και νερό, ότι παίζουν μαζί του κάθε μέρα και ότι το φροντίζουν, αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης.

Adespoto.gr