Web Toolbar by Wibiya Αγγλία: Περισσότερα από ένα εκατομμύριο σκυλιά είναι επιθετικά ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Αγγλία: Περισσότερα από ένα εκατομμύριο σκυλιά είναι επιθετικά

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο σκυλιά στην Αγγλία εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά λόγω της ελλιπούς εκπαίδευσης τους από τους ιδιοκτήτες τους, σύμφωνα με έρευνα.

Η αφιλοκερδής κτηνιατρική οργάνωση για άρρωστα ζώα (PDSA) θεωρεί πως πάρα πολλά κατοικίδια γρυλίζουν, δαγκώνουν και επιτίθενται επειδή δεν εκπαιδεύτηκαν ή δεν κοινωνικοποιήθηκαν επαρκώς από τους ιδιοκτήτες τους.

Η έρευνα έδειξε ότι το 87% των ανθρώπων στην Αγγλία πιστεύουν ότι οι ιδιοκτήτες των ζώων είναι αυτοί που πρέπει να τιμωρούνται όταν το σκυλί τους επιτίθεται σε κάποιον άνθρωπο ή σε άλλο ζώο και όχι το ίδιο το σκυλί.

Περίπου 4.1 εκατομμύρια σκυλιά δεν έχουν κάνει ποτέ εκπαίδευση τους πρώτους 6 μήνες της ζωής τους και 25% των ιδιοκτητών που είχαν το σκυλί τους από κουτάβι δεν το κοινωνικοποίησαν αρκετά!

Ο επικεφαλής χειρούργος κτηνίατρος της PDSA λέει:

Η επιθετική συμπεριφορά που εκδηλώνουν κάποια σκυλιά είναι ένα σοβαρό ζήτημα και μερικές φορές έχει μοιραίες συνέπειες, τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ίδια τα ζώα.

Στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Αγγλία κλπ) δεν είναι καθόλου σπάνιες οι επιθέσεις σκύλων σε μικρά παιδιά ή σε όσους κάνουν περίπατο και οι μάρτυρες μιλούν συνήθως για απρόκλητη επίθεση του ζώου που δεν σταματούσε με τίποτα......

Τα σκυλιά που αφήνονται χωρις επίβλεψη, χωρίς λουρί και έξω από το σπίτι τους φυσικά θανατώνονται μετά από τέτοια περιστατικά επιθέσεων και το ερώτημα παραμένει: γιατί να θανατώνεται ένας σκύλος για τα λάθη του ιδιοκτήτη του;

Adespoto.gr