Web Toolbar by Wibiya Βέροια: Πυροβόλησαν σκύλο αλλά τον έσωσαν ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Βέροια: Πυροβόλησαν σκύλο αλλά τον έσωσαν

Το Σάββατο 21/01, νωρίς το απόγευμα, στο Λαζοχώρι Δήμου Βέροιας, στην κεντρική πλατεία του χωριού, λίγα μόλις μέτρα δίπλα από την αυλή του Ειδικού Σχολείου, άγνωστος (;) πυροβόλησε ένα σκυλί (φωτό)και το τραυμάτισε στα πόδια, όπως καταγγέλει ο Σύλλογος Ζωοφίλων Ημαθίας ΖΩ.Η. Ο άνανδρος θεώρησε φαίνεται διασκέδαση να αδειάσει το όπλο του σε περιοχή που ζουν και παίζουν παιδιά. Οι περίοικοι κοιτούσαν αδιάφοροι το αιμόφυρτο ζώο, αλλά ευτυχώς, που για καλή του τύχη, βρέθηκαν στο σημείο 2 κυρίες μέλη του Συλλόγου Ζωοφίλων Ημαθίας, οι οποίες το μετέφεραν σε κτηνίατρο για πρώτες βοήθειες και το ζώο επέζησε, αν και δεν μπορεί να περπατήσει προς το παρόν.

Οι ακτινογραφίες έδειξαν δεκάδες σκάγια διάσπαρτα στο σώμα του άτυχου ζώου.


Δυστυχώς, για άλλη μια φορά το Λαζοχώρι επιβεβαίωσε την φήμη του ως τόπος μαρτυρίου για αδέσποτα ζώα. Πυροβολημένα, φολιασμένα, ξεκοιλιασμένα ζώα, αποτελούν μέρος των καταγγελιών που έχει δεχτεί ο σύλλογος για την συγκεκριμένη περιοχή. Μόλις πριν λίγους μήνες στην αυλή του Ειδικού σχολείου τα παιδιά είχαν βρεθεί μπροστά στο θέαμα του πτώματος ενός σκύλου κανίς, ο οποίος είχε πυροβοληθεί με κυνηγετική καραμπίνα στην κοιλιά.

''Οφείλουμε να επισημάνουμε την εγκληματική συμπεριφορά, όχι μόνο της κακοποίησης του ζώου, αλλά και της χρήσης πυροβόλου όπλου σε κατοικημένη περιοχή. Τα άρρωστα μυαλά όλων αυτών που κακοποιούν και βασανίζουν χωρίς ίχνος συνείδησης τα ζώα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής μιας κοινωνίας που θέλει να λέγεται πολιτισμένη και πλέον η επικινδυνότητά τους αγγίζει και την ασφάλεια των άλλων πολιτών.

Πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από τοξικολογική εξέταση δείγματος κρέατος που χρησιμοποιήθηκε ως φόλα για δηλητηρίαση σκύλων και βρέθηκε σε πάρκο – παιδότοπο της πόλης (!) Δεν το λέμε εμείς, το λέει η Έκθεση της επίσημης Αρχής. Aν και οι συνεχείς μας εκκλήσεις προς τους αρμόδιους φορείς – Δήμο, Αστυνομία, Εισαγγελία – να δραστηριοποιηθούν, ώστε να πάψει ο διασυρμός της πόλης μας και να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα βίας, δεν έτυχαν ανταπόκρισης μέχρι στιγμής, εμείς επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά την πρότασή μας προς τον Δήμο Βέροιας, να αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης των πολιτών, ειδικά σε περιοχές όπου εμφανίζονται κατά κόρον τέτοια περιστατικά σε βάρος των αδέσποτων'', αναφέρρει στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος Ζωοφίλων Ημαθίας ΖΩ.Η.



adespoto.gr