Web Toolbar by Wibiya Μείωση του στρες που νιώθει ο σκύλος μας ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Μείωση του στρες που νιώθει ο σκύλος μας


 Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να μειώσουμε το στρες που νιώθει ο σκύλος μας; lucylou_photobyjerrijohnson 

Είναι σχεδόν αδύνατο να δοθεί συγκεκριμένη θεραπεία.
Η καλύτερη θεραπεία είναι να ανακαλύψουμε τους λόγους που οδήγησαν στο πρόβλημα. Εν τω μεταξύ όμως, ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν:
1)Αλλαγή του περιβάλλοντος του ζώου
2)Αλλαγή του καθημερινού προγράμματος
3)Σταματήστε να του φέρεστε σκληρά, ψυχρά, θυμωμένα και να μεταχειρίζεστε το λουρί, τον πνίχτη κ.λπ., ως μέσα εκπαίδευσης

4)Εκπαιδεύστε τους εαυτούς σας ώστε να αναγνωρίζετε ευκολότερα τα καταθλιπτικά συμπτώματα του ζώου και προσπαθήστε άμεσα να τα παλέψετε
5)Να παρακολουθείτε και να προσέχετε καθημερινά τη συμπεριφορά του ζώου.

6)Να το βγάζετε τακτικά έξω, να φροντίζετε να μην πεινάει ή διψάει.
7)Προσπαθείτε να βρείτε τη σωστή ισορροπία στην άσκηση, τις διάφορες δραστηριότητες και το παιχνίδι του ζώου. Να θυμάστε ότι ούτε το λίγο ούτε η υπερβολή ωφελούν.

8)Ποτέ μην αποκόπτετε το σκυλί από τη συντροφιά ή την παρέα σας. Αφήστε το να νιώθει ότι ανήκει σε ένα σύνολο. Στην οικογένεια, για παράδειγμα. Μην το αφήνετε μόνο στο διάδρομο όταν εσείς χαλαρώνετε στο καθιστικό. Μην το στέλνετε έξω στο μπαλκόνι όταν εσείς κάθεστε μέσα. Τα σκυλιά είναι πολύ κοινωνικά ζώα. Από τη φύση τους είναι φτιαγμένα να ζουν σε ομάδες, να έχουν παρέα. Δεν είναι σωστό λοιπόν να τους τη στερούμε. Η μοναχικότητα τα εξαγριώνει ακόμα περισσότερο.

petcorner