Web Toolbar by Wibiya Ποινική πράξη η ιδιοκτησία σκύλου στο Ιράν; ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ποινική πράξη η ιδιοκτησία σκύλου στο Ιράν;

Ποινική πράξη η ιδιοκτησία σκύλου στο Ιράν;Προτείνεται σχέδιο νόμου απαγόρευσης κατοικίδιων στους πολίτες

Είναι γεγονός. Προτείνεται νομοσχέδιο στο Ιράν , το οποίο θα απαγορεύει στους ιρανούς πολίτες να έχουν κατοικίδια και το αντίθετο θα τιμωρείται με υψηλότατα πρόστιμα έως και 500 δολάρια. Πρόκειται για μέτρο που τελευταία επεξεργάζεται η κυβέρνηση της χώρας  με στόχο να αποτρέψει τους κατοίκους από τη δυτική κουλτούρα.

Αν αυτό περάσει, προκύπτει τεράστιο θέμα και κίνδυνος για την τύχη χιλιάδων κατοικίδιων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται αυτό στο Ιράν, να γίνεται εγκληματική πράξη η ιδιοκτησία κατοικίδιων. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας , η αστυνομία συχνά αποσπούσε σκύλους από τους ιδιοκτήτες τους ακόμη και στο δρόμο που περπατούσαν.

Σύμφωνα με τις παραδόσεις τους, οι σκύλοι δεν θεωρούνται κατοικίδια , λόγω του ότι θρησκευτικοί και πολιτιστοικοί λόγοι θέλουν τα ζώα αυτά να είναι … ακάθαρτα.

Καθώς ο δυτικός πολιτισμός έγινε πιο αποδεκτός σε ευκατάστατους Ιρανούς και ειδικά στα αστικά κέντρα , η ιδιοκτησία σκύλων έγινε σταδιακά συνήθης και εφαρμόσιμη. Χιλιάδες σκύλοι ζουν σήμερα με τους ιδιοκτήτες τους, κυρίως στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με το CNN, ο προτεινόμενος νόμος θα αποσπάσει τους σκύλους από τους ιδιοκτήτες τους και θα τους χρεώνει με πρόστιμα 100-500 δολαρίων. Ωστόσο, τονίζεται στο δίκτυο, δεν εξηγεί ο νόμος τι θα απογίνουν τα ζώα.


tsantiri