Υλικά
- 2 1/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ολικής αλέσεως
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζ. σάλτσα μήλου
- ½ φλιτζ. τριμμένο τυρί ( π.χ παρμεζάνα)
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουτ. γλ. Σκόνη σκόρδου
- ¼ κούπα γάλα σε σκόνη, μη λιπαρή
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Δημιουργούμε μια λεπτή ζύμη, και την απλώνουμε σε ένα φύλλο ψησίματος. Στην συνέχεια με ένα μαχαίρι ή με αυτό που κόβουμε την πίτσα, κόβουμε την ζύμη σε μικρά κομματάκια που θέλουμε, αφού πρόκειται για λιχουδίτσα. Ρίχνουμε από πάνω, αν θέλουμε για περισσότερη γεύση, λίγο ακόμη τριμμένο τυρί και σκόνη σκόρδου. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 15 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγες ώρες. Θα γίνουν πιο σκληρά όσο περισσότερο τα αφήσετε. Τα ξεχωρίζουμε και τα φυλάμε σε αεροστεγώς καλά κλεισμένα δοχεία ή στην κατάψυξη.
Καλή τους όρεξη!
webpet
- 2 1/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ολικής αλέσεως
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζ. σάλτσα μήλου
- ½ φλιτζ. τριμμένο τυρί ( π.χ παρμεζάνα)
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουτ. γλ. Σκόνη σκόρδου
- ¼ κούπα γάλα σε σκόνη, μη λιπαρή
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Δημιουργούμε μια λεπτή ζύμη, και την απλώνουμε σε ένα φύλλο ψησίματος. Στην συνέχεια με ένα μαχαίρι ή με αυτό που κόβουμε την πίτσα, κόβουμε την ζύμη σε μικρά κομματάκια που θέλουμε, αφού πρόκειται για λιχουδίτσα. Ρίχνουμε από πάνω, αν θέλουμε για περισσότερη γεύση, λίγο ακόμη τριμμένο τυρί και σκόνη σκόρδου. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 15 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγες ώρες. Θα γίνουν πιο σκληρά όσο περισσότερο τα αφήσετε. Τα ξεχωρίζουμε και τα φυλάμε σε αεροστεγώς καλά κλεισμένα δοχεία ή στην κατάψυξη.
Καλή τους όρεξη!
webpet