Web Toolbar by Wibiya Επιστολή διαμαρτυρίας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τον ιερομόναχο που πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τον ιερομόναχο που πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο

Με επιστολή τους προς τον MAKAΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.Κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟ, η  Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων ενημερώνουν για τον πυροβολισμό και δολοφονία ενός σκύλου από ιερομόναχο, όπως αναδημοσιεύσαμε στο adespoto.gr ενώ το θέμα ανέδειξε από την Πάτρα το dete.gr.
Oι ζωόφιλοι γράφουν:
''Μακαριώτατε,
Οφείλουμε να Σας ενημερώσουμε για το ακόλουθο φρικτό περιστατικό και να ζητήσουμε την βοήθειά Σας.
Αυτές οι αποκρουστικές εικόνες έχουν κάνει τον γύρο της Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες. 
Nεαρός άνδρας κρατά στα χέρια το σκυλί του. Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη. Όπως καταγγέλλει μοναχός από την Ιερά Μονή Oμπλού της Πάτρας, βγήκε έξω και το εκτέλεσε εν ψυχρώ με μία καραμπίνα…
 Ολα συνέβησαν σήμερα (8/1) το μεσημέρι. Ο Νώντας Καλλιακμάνης ήθελε να εκπαιδεύσει το σκυλί του στο κυνήγι. Πήγε στην περιοχή του Ομπλού λίγο έξω από την Πάτρα. Είδε τον ρασοφόρο να βγαίνει από το μοναστήρι, δεν πρόλαβε όμως να σώσει το ζώο του. Το δολοφόνησε μπροστά στα μάτια του…
 Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία. Οι μοναχοί είχαν κλειστεί στην ιερά μονή. Αστυνομικός πήγε και παρέλαβε το όπλο για το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχε άδεια.
 Ο ιδιοκτήτης του σκυλιού υπέβαλε ήδη μήνυση στο 5ο αστυνομικό τμήμα Πάτρας, ενώ παρέμβαση υπήρξε και από φιλοζωική οργάνωση. Εκτιμάται ότι το γεγονός θα απασχολήσει και τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, γνωστό για την ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζει τέτοιου είδους θέματα.
Υπάρχει δήλωση του ιδιοκτήτη στο κανάλι Achaia TV >>
Μακαριώτατε
Γνωρίζοντας την ευαισθησία Σας, στα θέματα κακοποίησης των ζώων, καθώς στο παρελθόν έχετε σταθεί στο πλευρό μας, στον δύσκολο αγώνα να αντιμετωπίσουμε την σύγχρονη αυτή Ελληνική τραγωδία, αλλά και για λόγους αποκατάστασης της έννομης τάξης, Σας παρακαλούμε να διενεργήσετε έρευνα και να ορθώσετε το ανάστημά Σας, απέναντι στην εγκληματική ενέργεια, η οποία αμαυρώνει το κύρος της Εκκλησίας και των εκλεκτών της λειτουργών.
Με σεβασμό,
Για την Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Και
Την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων
Αλίκη Μακρυγιώργου
Νικιάνα
31100 Λευκάδα
Τέλος παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε τι ενέργειες προβήκατε ή σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπίσετε τα όσα καταδείχθηκαν στην παρούσα επιστολή μας.
adespoto.gr

Διαβάστε επίσης: