Web Toolbar by Wibiya Ξεκίνησε η συζήτηση του νέου νομοσχεδίου για τα ζώα ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ξεκίνησε η συζήτηση του νέου νομοσχεδίου για τα ζώα

Ξεκίνησε την Τρίτη 10/1/2012 η ανάγνωση του νέου νομοσχεδίου για τα ζώα στην Επιτροπή Εμπορίου. Την Τετάρτη 11/1 συνεχίστηκε η συζήτηση όλων των φορέων από τη 1 έως τις 5 με έντονες διαμαρτυρίες κατά (!) του νομοσχεδίου κυρίως από την πρόεδρο του Κτηνιατρικού Συλλόγου, η οποία έχει κάνει γνωστή την αντίθεσή της στις στειρώσεις αδέσποτων από εθελοντές κτηνιάτρους και από Κυνολογικό Όμιλο οι οποίοι αντιτίθονται στην απαγόρευση ακρωτηριασμού αυτών και ουράς.
Με επιχειρήματα, όπως ενημέρωσε το adespoto.gr, άνθρωπος που παρευρέθηκε στην συζήτηση, ''θα γεμίσουμε εντόσθια και μήτρες παντού αν στειρώνουν οι εθελοντές κτηνίατροι σε κινητές μονάδες'' και ''τι θα γίνει με όσα σκυλιά έχουν ήδη κομμένα αυτιά και ουρά'' αντίστοιχα, οι πλευρές αυτές προσπάθησαν να πείσουν ότι πρέπει να αποσυρθούν οι σχετικές διατάξεις από το νομοσχέδιο. Δεν έπεισαν όμως.

Ο αρμόδιος, κ. Ροντούλης, ήταν κάθετος, αφού για τους εθελοντές κτηνίατρους προβλέπει και η ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά και για το ζήτημα των ακρωτηριασμών σχολιάζοντας: ''Μα τι θέλετε, θα με τρελλάνετε; Να κάνουμε εκθέσεις με σκυλιά με κομμένα αυτιά και ουρά; Αποκλείεται. ''

Τους φιλοζωϊκούς συλλόγους εκπροσώπησαν η κ. Μπομπολάκη, η κ. Μολφέση κ.α.

Την Τετάρτη στις 6 συνεχίστηκε η συζήτηση επί των όσων σχολίασαν οι φορείς (φιλοζωϊκοί, κτηνίατροι κλπ) και επί των σημαντικότερων ζητημάτων όπως τα βαρελόσκυλα, οι εθελοντές αλλοδαποί κτηνίατροι, το microchip σε αγγελίες πώλησης και υιοθεσίας ενώ συμφωνήθηκε και ποινή εφόσον αποδειχθεί παράνομο εμπόριο ζώων.

Την ερχόμενη Πέμπτη 19/1 θα γίνει η συζήτηση κατ' άρθρο. Το νέο νομοσχέδιο εκτός από αυξημένες ποινές για όσους κακοποιούν ζώα προβλέπει σημαντικό έλεγχο των υιοθεσιών και των πωλήσεων ζώων αφού θα υποχρεώνει κάθε αγγελία να αναγράφει τον αριθμό microchip του ζώου ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει περιορισμός διατήρησης ζώων σε μονοκατοικίες. Απαγορεύει πλήρως τσίρκο και θεάματα/εκθέσεις με ζώα και το υπαίθριο παζάρι ζώων.

Αίσθηση σημείωσε και η αντίδραση της Φωτεινής Πιπιλή,γνωστή για τα ζωοφιλικά της αισθήματα, η οποία σχολίασε μέσα από το προφίλ της στο Facebook:  Κρίμα για την εκπρόσωπο των κτηνιάτρων που οι μόνες προτάσεις της, ήταν… εναντίον της δράσης των Φιλοζωικών Σωματείων.

adespoto.gr