Web Toolbar by Wibiya Ιρλανδία: Απαγόρευσαν την μαζική εκτροφή κουταβιών ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ιρλανδία: Απαγόρευσαν την μαζική εκτροφή κουταβιών

Ο πολυαναμενόμενος νέος νόμος είναι πλέον πραγματικότητα στην Ιρλανδία! Επιβάλλει βαρύτατες ποινές σε όποιον παραβιάσει την απαγόρευση μαζικής εκτροφής κουταβιών με σκοπό των μεταπώληση τους σε pet shops ή την απευθείας πώληση τους σε ενδιαφερόμενους.(puppy farming).

Aπό την 1/1/2012 η κυβέρνηση επέβαλλε την απαγόρευση της μαζικής και παράνομης εκτροφής αφού η Ιρλανδία είχε καταστεί ουσιαστικά το...μαζικό εκτροφείο κουταβιών της Ευρώπης.

Οι ζωόφιλοι και οι οργανώσεις που πάλεψαν για χρόνια να προστατεύσουν τα κουτάβια από τους αισχρούς εκτροφείς δικαιώθηκαν με δύο μάλιστα νόμους:

Την Πράξη Ευζωϊας των Σκύλων ράτσας Γκρέϊχάουντ, που χρησιμοποιούνται σε κούρσες και έχουμε αποκαλύψει πόσο κακοποιούνται και πώς θανατώνονται μαζικά όταν είναι πλέον άχρηστα αλλά και την Πράξη Εκτροφής Σκύλων που ελεγχει την εκτροφή και επιβάλλει στους εκτροφείς να φροντίζουν σωστά τα ζώα τους.

Με το νέο νόμο είναι πλέον αδύνατη η παραγωγή ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ κουταβιών, σε άθλιες συνθήκες, όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα (και φυσικά εξακολουθεί να γίνεται σε πολλές χώρες του κόσμου).

Οι τοπικοί κτηνίατροι έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να επιθεωρούν όλες τις εγκαταστάσεις εκτροφής
και μπορούν να κλείσουν επί τόπου εκτροφεία όπου τα ζώα δεν φροντίζονται επαρκώς.

Όλα τα κουτάβια που γεννιούνται στην Ιρλανδία θα φέρουν microchip και θα είναι καταγεγραμμένα στον εκτροφέα για να εντοπίζεται ανά πάσα στιγμή.

Οι εκτροφείς μπορούν να έχουν πολλά ζώα μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις και αρχές που θέτει ο νέος νόμος. Ακόμα, όλοι οι εκτροφείς θα πρέπει να είναι καταγεγραμμένοι στην τοπική αρμόδια αρχή.

Η αστυνομία έχει κληθεί δεκάδες φορές να αντιμετωπίσει παράνομα εκτροφεία κι όμως, το περασμένο φθινόπωρο ένας εκροφέας γλίτωσε τις κατηγορίες για παράνομη εκτροφή, αφού στο χώρο του βρέθηκαν 50 σκυλιά σε άθλιες συνθήκες! Πλέον, ο νέος νόμος επιδιώκει να θέσει τέλος σε αυτά τα φαινόμενα.

adespoto.gr