Web Toolbar by Wibiya Λος Άντζελες: 7 στους 10 ιδιοκτήτες ζώων συμφωνούν με την ευθανασία άρρωστων ή επιθετικών αδέσποτων ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Λος Άντζελες: 7 στους 10 ιδιοκτήτες ζώων συμφωνούν με την ευθανασία άρρωστων ή επιθετικών αδέσποτων

Εφτά στους δέκα ιδιοκτήτες ζώων πιστεύουν ότι τα καταφύγια αδέσποτων ζώων θα πρέπει να θανατώνουν νόμιμα όσα ζώα είναι πολλύ άρρωστα για να θεραπευτούν ή πολύ επιθετικά ώστε να υιοθετηθούν. Επίσης ένα τέταρτο των ανθρώπων που ρωτήθηνα απάντησαν ότι η ευθανασία θα πρέπει να επιτρέπεται μόνο ορισμένες φορές για τον έλεγχο του πληθυσμού των ζώων.

Μία 51χρονη ζωόφιλη λέει: Δεν νομίζω ότι τα καταφύγια πρέπει να θανατώνουν ζώα για να μειώνουν τον αριθμό των αδέσποτων αλλά συμφωνώ με την ευθανασία όταν το ζώο είναι πολύ άρρωστο ή επιθετικό και έτσι δεν έχει καμία ελπίδα να υιοθετηθεί. Δεν θέλω να κάνουν ευθανασία επειδή απλά δεν έχουν άλλα κλουβιά. Είμαστε μία πολιτισμένη κοινωνία κι αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει.

Ένας 53χρονος όμως από την Νέα Υόρκη εκφράζει μία διαφορετική άποψη: Τα καταφύγια πρέπει να θανατώνουν ζώα για να μην είναι μεγάλος ο αριθμός των αδέσποτων. Τα καταφύγια που δεν κάνουν ευθανασίες δέχονται μόνο ζώα που έχουν προοπτικές υιοθεσίας και αυτό δεν λύνει το πρόβλημα, αφού διώχνουν άλλα ζώα όταν δεν έχουν χώρο!

Πριν το 1970, περίπου 20 εκατομμύρια ζώα θανατώνονταν κάθε χρόνο στις ΗΠΑ. Το 2011 θανατώθηκαν λιγότερα από 4 εκατομμύρια εγκαταλελειμμένα ζώα.

Οι νεότεροι άνθρωποι (κάτω των 30) πάντως τάσσονται υπέρ των καταφυγίων που δεν κάνουν ευθανασίες, με το 79% να λέει πως τα καταφύγια πρέπει να θανατώνουν ζώα μόνο αν η ασθένεια τους είναι ανίατη ή είναι πολύ επιθετικά. Το ίδιο ποσοστό σε όσους είναι άνω των 50 ετών είναι 67%!

Τα αποτελέσματα της έρευνας που ενθαρρύνουν τους υποστηρικτές που ζητούν να γίνει η Αμερική χώρα χωρίς ευθανασίες.

Εκτιμάται ότι αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέχρι το 2015, με τη συνεργασία φιλοζωϊκών οργανώσεων των οποίων η δράση συγκέντρωσε 30 εκατομμύρια δολλάρια το 2010 και αναμένεται να συγκεντρώσουν 70 εκατομμύρια δολλάρια έως το 2015, χρήματα που αξιοποιούνται για στειρώσεις, εμβολιασμούς και άλλες φροντίδες.

Στη Νέα Υόρκη εισάγονται 44.000 ζώα στα καταφύγια, κάθε χρόνο. Πλέον το ποσοστό ευθανασίας έπεσε από το 74% στο 27%.

adespoto.gr