Web Toolbar by Wibiya Μέγαρα: 164 αδέσποτα στειρώθηκαν από εθελοντές κτηνίατρους ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Μέγαρα: 164 αδέσποτα στειρώθηκαν από εθελοντές κτηνίατρους

122 θηλυκά και 28 αρσενικά σκυλιά αλλά και 14 γατούλες είναι ο απολογισμός των ζώων που στειρώθηκαν από εθελοντές κτηνιάτρους για ακόμα μία φορά στα Μέγαρα.
Η Φιλοζωϊκή Κίνηση Μεγάρων - Νέας Περάμου διοργάνωσε επιτυχώς για μία ακόμα φορά πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων από εθελοντές κτηνίατρους που ήρθαν στη χώρα μας από την Ρουμανία.
Με εμπειρία στειρώσεων σε πάνω από 200.000 αδεσποτα και διδαγμένοι από Αμερικανό κτηνίατρο που έχει συμμετάσχει σε ανάλογα προγράμματα στο Μεξικό, την Βραζιλία και άλλες χώρες με πρόβλημα μεγάλου πληθυσμού αδέσποτων ζώων, μπορούν να στειρώσουν 50 ζώα την ημέρα ανάλογα με τις υποδομές.
Από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι σήμερα, η Φιλοζωϊκή Κίνηση έχει καταγράψει 1.000 αδέσποτα αλλά και έχει καταφέρει να στειρώσει 450 από αυτά.
Με πρωτοβουλία του συλλόγου τοποθετήθηκξε ροζ διακριτικό στο αυτάκι κάθε ζώου ώστε να δείχνει ότι έχει στειρωθεί!
Εντυπωσιακή μάλιστα είναι η φωτογραφία που δείχνει την πολύ μικρή τομή που κάνουν οι έμπειροι κτηνίατροι ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στο ζώο και μολύνσεις από πολλά ράμματα!

Κι όλα αυτά την ώρα που ο ελληνικός κτηνιατρικός σύλλογος αντιτίθεται στις μαζικές στειρώσεις των αδέσποτων με προσχήματα την έλλειψη κατάληλων χώρων ενώ οι ίδιοι δεν αναλαμβάνουν δωρεάν στειρώσεις σε κυνοκομεία ή έστω καταφύγια με ιατρεία!

Τι είναι προτιμότεροο κύριοι; Να απαιτείτε 100 ευρώ για στείρωση ενός αδέσποτου ή να στειρώνονται δωρεάν, σε αποστειρωμένους χώρους από έμπειρους κτηνίατρους που δεν κοιτάνε μόνο την τσέπη τους αλλά και την ιδιότητα τους ως γιατροί και θυμούνται την υποχρέωση τους να βοηθάνε τα αδέσποτα και την κοινωνία;;;
adespoto.gr