Web Toolbar by Wibiya Γνώμες Κτηνιάτρων Για Την Διατροφή ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Γνώμες Κτηνιάτρων Για Την Διατροφή

Τι λένε οι κτηνίατροι για τις εμπορικές τροφές

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι εμπορικές τροφές κατοικίδιων δεν πλησίασαν ποτέ τη φυσική δίαιτα ενός σκύλου. Αυτοί οι λόγοι συμπεριλαμβάνουν το γεγονός ότι βασίζονται σε σιτηρά και ότι τα τρόφιμα είναι μαγειρεμένα.»
Dr. Ian Billinghurst, B.V.Sc.(Hons), BSc.Agr., Dip.Ed


«Τα προϊόντα της Science Diet και Hill's για σκύλους και γάτες δεν είναι καλές δίαιτες. Χρησιμοποιούν χημικά συντηρητικά τα οποία έχουν αποδειχτεί ότι προκαλούν προβλήματα σε κάποια ζώα και χρησιμοποιούν υποπροϊόντα, τα οποία (αναγράφονται στις ετικέτες με τα συστατικά) πρέπει να αποφεύγονται οπωσδήποτε. Αυτό γενικά σημαίνει ότι είναι τρόφιμα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.»
Dr. Charles E Loops, DVM

«Οι υγιείς γάτες και σκύλοι μπορούν να φάνε οποιοδήποτε κρέας και να επιζήσουν, αν όχι να ευδοκιμήσουν. Τα στομάχια τους περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις υδροχλωρικού οξέος και πεπτικά υγρά και οι πεπτικές οδοί τους φιλοξενούν άφθονα ευεργετικά βακτηρίδια, κάνοντας πολύ δύσκολη την επιβίωση βακτηρίων.»
CJ Puotinen, The Encyclopedia of Natural Pet Care


Από το Βρετανικό Περιοδικό Πρακτικής Μικρών Ζώων: «Ένας αυξανόμενος αριθμός κτηνιάτρων δηλώνει ότι οι επεξεργασμένες τροφές για κατοικίδια είναι η κύρια αιτία ασθενειών και πρόωρου θανάτου στο σύγχρονο σκύλο και στη σύγχρονη γάτα. Το Δεκέμβριο του 1995 το Βρετανικό Περιοδικό Πρακτικής Μικρών Ζώων δημοσίευσε ένα έγγραφο υποστηρίζοντας ότι η επεξεργασμένη τροφή κατοικίδιων καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και οδηγεί σε ασθένειες στο συκώτι, τα νεφρά, την καρδιά και σε άλλες ασθένειες. Αυτή η έρευνα, την οποία διεύθυνε αρχικά ο Δρ. Tom Lonsdale, συνεχίστηκε περαιτέρω από την Κτηνιατρική Ένωση Αυστραλίας και αποδείχτηκε σωστή.»
Canine Health Concern


«Δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν για τις γάτες να είναι πραγματικά υγιείς όταν ζουν με εμπορικές τροφές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η πεποίθηση μου δημιουργήθηκε αφότου αντιπαρέβαλα την κατάσταση των γατών σπιτιού με τις άγριες γάτες, οι οποίες έχουν πρόσβαση σε αρκετά θηράματα.»
Christina Chambreau, DVM


«Το να τρώνε τροφές από σούπερ μάρκετ είναι σα να τρώνε χαρτόνι.»
William Pollak, DVM


«Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι έτοιμες τροφές βοηθούν στο να παρέχονται ασθενείς στους κτηνίατρους.»
Dr. Ian Billinghurst, DVM


«Μόνο η επιβίωση εξασφαλίζεται με τις εμπορικές τροφές, τίποτα άλλο, ούτε υγεία ούτε ευρωστία για πάντα.»
William Pollak, DVM


Κτηνίατροι για τη δίαιτα με ωμές τροφές

«Η καλύτερη δίαιτα είναι η δίαιτα με ωμές τροφές.»
Dr. Charles E Loops, DVM


«Το κρέας πρέπει να είναι ωμό. Το μαγείρεμα καταστρέφει τα ένζυμα και αλλοιώνει τις πρωτεΐνες καθιστώντας τες λιγότερο εύπεπτες για σκύλους και γάτες.»
Christina Chambreau, DVM


«Παρά την εξημέρωση των κυνοειδών και αιλουροειδών και παρά το γεγονός ότι το τσιουάουα δε μοιάζει με λύκο, η αλήθεια είναι ότι δεν αλλάξαμε τα γαστρεντερικά τους συστήματα. Οι γάτες και οι σκύλοι είναι σαρκοφάγα, σχεδιασμένα να τρώνε κρέας, κόκαλα και τα εντόσθια της λείας τους.»
Dr Susan Krakauer DVM
puppy-doggy.blogspot.com