Web Toolbar by Wibiya Κατάχρηση αντιβιοτικών ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Κατάχρηση αντιβιοτικών

Οι κτηνίατροι συνταγογραφούν αντιβιοτικά για τα σκυλιά προληπτικά, παρ΄όλο που σπάνια είναι αναγκαία.

Η κατάχρηση αντιβιοτικών σε περιπτώσεις ιών, μυκητιάσεων ή άλλων μη-βακτηριακών διαταραχών είναι ανησυχητική! Μελέτες έχουν δείξει ότι τουλάχιστον 50% όλων των συνταγογραφημένων αντιβιοτικών για σκυλιά πιθανότατα δεν είναι απαραίτητα.

Πολλοί κτηνίατροι στηρίζονται σε "μελέτες" και στην κατάχρηση αντιβιοτικών στα σκυλιά για να υποστηρίξουν αξιώσεις θεραπείας για το σκύλο. Γιατί; Απλό! Μελέτες και προώθηση πώλησης φαρμάκων παίρνουν χρόνο και εκατομμύρια δολάρια. Φυσικά, η φαρμακευτική βιομηχανία, η οποία χορηγεί και πληρώνει για τις μελέτες ενδιαφέρεται να πάρει τα χρήματά της πίσω.

Υπάρχει κάποιο φυσικό αντιβιοτικό;

Φυσικά. Χρόνια πριν οι ιδιοκτήτες σκύλων έβαζαν σκελίδες σκόρδων στις πληγές των σκύλων ή χρησιμοποιούσαν Bee Propolis, ένα φυσικό αντιβιοτικό, το οποίο ενθαρρύνει τα λευκά αιμοσφαίρια να καταστρέψουν βακτήρια.

Χρησιμοποιούσαν εχινάκια σαν φυσικό αντιβιοτικό για σκύλους.

Σήμερα ξέρουμε ότι το Neem έχει εξίσου αποτελεσματικές, φυσικές αντιβιοτικές ιδιότητες.

Και υπάρχουν πολλά άλλα φυτά, τα οποία έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα, αλλά δεν είναι επικίνδυνα για το σκύλο, όπως είναι τα βαριά φάρμακα.

Κρατήστε το σκύλο υγιή χωρίς αντιβιοτικά!

Πείτε στο κτηνίατρό σας ότι γνωρίζετε τα προβλήματα που σχετίζονται με τα αντιβιοτικά. Αν είναι εξακριβωμένο ότι ο σκύλος σας χρειάζεται ένα αντιβιοτικό, προσπαθήστε να αποφύγετε τα αντιβιοτικά ευρέως φάσματος. Αυτά σκοτώνουν περισσότερα βακτήρια από όσα πρέπει!

Αντιθέτως, ζητήστε ένα αντιβιοτικό, το οποίο να κατευθύνεται στο συγκεκριμένο βακτήριο εξαιτίας του οποίο έχει ανάγκη αγωγής ο σκύλος σας. Μη χρησιμοποιείτε αντιβιοτικά για κάθε άκακη δυσλειτουργία, αποφύγετε την κατάχρηση αντιβιοτικών! Φυλάξτε τα πολύ βαριά φάρμακα για καταστάσεις επείγουσες, και θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να είναι αποτελεσματικά.

Ενθαρρύνετε τους κτηνιάτρους σας να χρησιμοποιούν εναλλακτική ιατρική. Γνωστοποιήστε τους ότι οι παρενέργειες των αντιβιοτικών είναι επικίνδυνες για τα σκυλιά σας.

Χρησιμοποιήστε ένα συμπλήρωμα βιταμινών, μια φυτική αγωγή ή ομοιοπαθητική αντί για αντιβιοτικά. Επειδή ένα φυσικό αντιβιοτικό επιτίθεται μόνο στα κακά βακτήρια και αφήνει ήσυχα τα φιλικά βακτήρια, τα οποία είναι σημαντικά!