Web Toolbar by Wibiya Σκυλάκι σε άθλια κατάσταση στην ΕΑΒ ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Σκυλάκι σε άθλια κατάσταση στην ΕΑΒ

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται ο σκύλος της φωτογραφίας, λόγω της αναλγησίας της διοίκησης της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας. Το ζώο έχει μονίμως μία θηλιά από σκοινί στον λαιμό του, τόσο σφικτή που έχει εισχωρήσει στο δέρμα του.

Όπως φαίνεται κάποιοι προσπάθησαν να απαγχονίσουν τον σκύλο όταν αυτός ήταν ακόμη κουτάβι. Αυτός κατάφερε να σωθεί, ουδείς όμως φρόντισε να απελευθερώσει το ζώο από τον βρόγχο που έμεινε να του σφίγγει τον λαιμό ολοένα και περισσότερο καθώς μεγαλώνει.


Το τραύμα από το φοβερό σφίξιμο στην τριχιά έχει αρχίσει και δημιουργεί σηψαιμία,

γι αυτό ο Μπάμπης, το σκυλάκι περίπου ενός έτους και βάρους 20 κιλών, έχει έντονη δυσοσμία.

Οι δύο κτηνίατροι με τους οποίους έχουν μιλήσει οι εργαζόμενοι, συμφωνούν ότι πρέπει επαγγελματίας να έρθει εντός της ΕΑΒ να το πιάσει διότι το σκυλί είναι φοβισμένο. Λόγω των βασανιστηρίων που έχει υποστεί, είναι εξαιρετικά δύσπιστο και δεν πλησιάζεται εύκολα.


Παρά τις καταγγελίες εργαζομένων στην ΕΑΒ προς την διοίκηση, που κάνουν λόγο για βασανισμό του σκυλιού, αυτό εξακολουθεί να περιφέρεται μισοπνιγμένο μεταξύ των κτιρίων 101 και 32, αφού οι φύλακες δυσκολεύονται να το πιάσουν και να το απελευθερώσουν ή στην χειρότερη περίπτωση αδιαφορούν.


Εργαζόμενοι και ζωόφιλοι απευθύνουν μέσω της zougla.gr έκκληση προσωπικά στον πρόεδρο της ΕΑΒ Τάσο Φιλιππάκο, να παρέμβει ώστε να σωθεί το συμπαθές τετράποδο, χωρίς να υποστεί την οργή ορισμένων φυλάκων που στο παρελθόν είχαν κατηγορηθεί για κακομεταχείρηση ζώων που περιφέρονται ημιαδέσποτα στην αχανή έκταση της βάσης της Τανάγρας.
zougla.gr

 Διαβάστε επίσης: