Web Toolbar by Wibiya Απάντηση ΕΑΒ για τα αδέσποτα ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Απάντηση ΕΑΒ για τα αδέσποτα

«Ο σκύλος στον οποίο γίνεται αναφορά στη ανάρτηση δεν ανήκει στην ΕΑΒ. Η περίπτωση ενδέχεται να αφορά σε διερχόμενο από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας σκύλο».

Την απάντηση αυτή έδωσε η ΕΑΒ για τη σωρεία καταγγελιών περί αναλγησίας της διοίκησης, σχετικά με την κακομεταχείριση των αδέσποτων στην περιοχή που εδράζει.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Ο σκύλος στον οποίο γίνεται αναφορά στη ανάρτηση δεν ανήκει στην ΕΑΒ. Η περίπτωση ενδέχεται να αφορά σε διερχόμενο από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας σκύλο.

Η εταιρεία έχει μόνο ένα σκυλί το οποίο ανήκει στον Τομέα Ασφάλειας Εγκαταστάσεων και βοηθά τους φύλακες της εταιρείας στο έργο της περιφρούρησης. Για τη φιλοξενία του συγκεκριμένου σκύλου έχει δημιουργηθεί ειδικός χώρος (επισυνάπτονται σχετικές φωτογραφίες) πλησίον της εισόδου της εταιρείας που επιτρέπει στο σκύλο να βρίσκεται κοντά στους φύλακες –και επομένως να συντροφεύεται από αυτούς- 24 ώρες/24ωρο. Η εταιρεία μεριμνά για τη σίτιση του σκύλου, την υγιεινή του αλλά και όλους τους εμβολιασμούς και θεραπείες του οι οποίες και καταγράφονται σε Διεθνές Πιστοποιητικό Υγείας και Εμβολιασμών για Σκύλους και Γάτες (αντίγραφο του πιστοποιητικού είναι διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο).

Είναι πλήρως αναληθείς οι ισχυρισμοί της ανάρτησης περί:

- καταγγελιών εργαζομένων της ΕΑΒ προς τη διοίκηση για το θέμα
- αδιαφορίας ή οργής φυλάκων
- φυλάκων που έχουν κατηγορηθεί για κακομεταχείριση ζώων.
Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία επιδεικνύει απόλυτο σεβασμό στην προστασία των ζώων. Η ευαισθησία της ΕΑΒ στο θέμα αυτό είναι δεδομένη και αποδεικνύεται από τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΑΒ είναι καθόλα πρόθυμη -εφόσον εντοπισθεί το σκυλί εντός των εγκαταστάσεών της- να προβεί στην περίθαλψη και θεραπεία αυτού με τη βοήθεια ειδικών, ιδίοις δαπάνοις.

Και επειδή στην τελευταία παράγραφο της ανάρτησης γίνεται προσωπική έκκληση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΑΒ, παραθέτουμε αυτούσιο το άμεσο e-mail του Κου Φιλιππάκου προς τα αρμόδια στελέχη της ΕΑΒ τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011 το πρωί, όταν ενημερώθηκε για το θέμα: «Παρακαλώ για άμεση ενημέρωση μου επί του θέματος και εισήγηση ενεργειών για την καλύτερη διαχείριση του θέματος. Δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί οποιαδήποτε κακοποίηση οποιουδήποτε ζώου από οιονδήποτε. Σημειωτέον ότι πέραν της ανθρώπινης ευαισθησίας που πρέπει να μας διακρίνει, συμπεριφορές κακοποίησης ζώων διώκονται και πρέπει να διώκονται ποινικώς. Η πολιτική μας είναι ξεκάθαρη. Προστασία περιβάλλοντος. Προστασία ζώων».

Το e-mail –που είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου- καταδεικνύει την ευαισθησία του Κου Φιλιππάκου για την προστασία των ζώων –και όχι μόνο- σε κάθε επίπεδο, προσωπικό και επαγγελματικό». 

zougla.gr

Διαβάστε επίσης: