Web Toolbar by Wibiya Σημαντικές ερωτήσεις για να ελέγξετε την αξιοπιστία ενός εκτροφέα ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Σημαντικές ερωτήσεις για να ελέγξετε την αξιοπιστία ενός εκτροφέα

Σημαντικές Ερωτήσεις Προς Τον Εκτροφέα

1. Πόσο συχνά εκτρέφετε;

2. Μπορείτε να μας δώσετε συστάσεις από ανθρώπους που έχουν αγοράσει κουτάβι από εσάς;

3. Μπορούμε να δούμε τη μητέρα; (Ο πατέρας μπορεί να βρίσκεται μακριά, αλλά καλό θα είναι να δείτε τη μητέρα).

4. Γιατί επιλέξατε αυτή τη φυλή για εκτροφή; (Αν η απάντηση είναι π.χ. για να βελτιώσει την ιδιοσυγκρασία, καλό είναι να μην αγοράσετε αφού χρειάζεται βελτίωση).

5. Θα μας δώσετε πιστοποιητικό “Pedigree” με την αγορά του κουταβιού; (Όταν αγοράζετε ένα καθαρόαιμο σκύλο θα πρέπει να σας δοθούν πιστοποιήσεις).

6. Το κουτάβι θα έχει ηλεκτρονική ταυτότητα “microchip”;

7. Σε ποια ηλικία θα πάρω το κουτάβι μου; (Σίγουρα όχι πριν τις έξι εβδομάδες. Συνήθως η καλύτερη ηλικία είναι από την όγδοη έως και τη δέκατη εβδομάδα και ανάλογα πάντα από τον εκτροφέα).

8. Θα πάρουμε το κουτάβι αποπαρασιτωμένο;

9. Θα μας δώσετε κάποιο πρόγραμμα διατροφής του; (Ρωτήστε τι τροφή τρώει εκεί, πόσες φορές την ημέρα κλπ).

10. Πόσα κουτάβια γεννήθηκαν από τη συγκριμένη γέννα; (Μερικές φορές ο εκτροφέας κρατάει ένα κουτάβι για τον ίδιο ή/και δίνει ένα κουτάβι στον ιδιοκτήτη του πατέρα. Αυτά τα κουτάβια είναι τα καλύτερα κατά την εκτίμηση του. Τα υπόλοιπα μπαίνουν σε λίστα προτεραιότητας).

11. Σε ποια ηλικία και πόσο συχνά μπορούμε να δούμε το κουτάβι πριν το πάρουμε; (Αν και θα περιμένετε με ανυπομονησία να δείτε το κουταβάκι σας, μην ξεχνάτε ότι τις τρεις με τέσσερις εβδομάδες δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να τρώνε και να κοιμούνται. Επίσης η μητέρα τους μπορεί να αναστατώνεται με την παρουσία σας οπότε αυτό δεν ωφελεί και το κουτάβι. Ζητήστε να το δείτε περίπου την τέταρτη εβδομάδα της ζωής του).

12. Ρωτήστε τον εκτροφέα εάν έχει λάβει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για να διασφαλίσει ότι τα κουτάβια θα είναι «καθαρά». (Μερικές φυλές έχουν προδιάθεση σε κάποιες ασθένειες όπως δυσπλασία, επιληψία, κώφωση, τύφλωση κλπ).

Πηγή: hug4dogs.com, ourdogs.gr