Web Toolbar by Wibiya Σκύλος στρατιώτης πέθανε από την στεναχώρια μόλις σκοτώθηκε το αφεντικό του από Ταλιμπάν ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Σκύλος στρατιώτης πέθανε από την στεναχώρια μόλις σκοτώθηκε το αφεντικό του από Ταλιμπάν

Θα μπορούσε να είναι μια φανταστική ιστορία φιλίας και αγάπης. 
Στη ζωή, ήταν ενωμένοι , σώζοντας αμέτρητους βρετανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν. 
Όταν όμως το αφεντικό του, στρατιώτης των Βρετανικών δυνάμεων πέθανε σε ενέδρα..., 
ο σκύλος που υπηρετούσε και εκείνος στον στρατό «μυρίζοντας» βόμβες δεν άντεξε και πέθανε και αυτός από καρδιακή προσβολή ή αλλιώς από την «ραγισμένη» του καρδιά.

Λίγο μετά τον θάνατο του δεκανέα Liam Tasker σε μάχη με τους Ταλιμπάν, ο σκύλος του Theo υπέστη μια καρδιακή προσβολή και πέθανε επίσης. 

Το ζευγάρι είχε αποκαλύψει 14 βόμβες και ορδές όπλων σε μόλις πέντε μήνες - ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ για ένα σκυλί και τον χειριστή του. 

Ο Tasker έγινε το 358ος στρατιώτης της Μεγ. Βρετανίας που χάνει την ζωή του στο Αφγανιστάν. Τον περασμένο μήνα, περιέγραψε τη χαρά του για την στενή σχέση που είχε αναπτύξει με το «Θεόδωρο», ένα 22-μηνών διασταύρωσης springer spaniel. 

«Λατρεύω τη δουλειά μου και να συνεργάζομαι με το Theo. Έχει ένα πανέμορφο χαρακτήρα και δεν κουράζεται ποτέ », είχε είπε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας. 

Ο Theo και ο δεκανέας Tasker, άνηκαν σε μια ομάδα αναζήτησης όπλων και εκρηκτικών του βασιλικού στρατού του Σώματος της Κτηνιατρικής, με βάση στο στρατόπεδο Φιρκά στο Αφγανιστάν.

Την Τρίτη πήραν μέρος σε μια αποστολή στην περιοχή Nahr-e Saraj στη Helmand, σε προσπάθεια καταστολή μιας εξέγερσης. Στην διάρκεια της μάχης ο δεκανέας Tasker σκοτώθηκε από πυρά Ταλιμπάν και πέθανε. Η σορός του μεταφέρθηκε με ελικόπτερο πίσω στο στρατόπεδο. Ο "αγαπημένος" του φίλος Theo δεν άντεξε τον θάνατο του φίλου του και αφεντικού του και πέθανε και αυτός....

7news.gr