Web Toolbar by Wibiya Μπόστον Τέρριερ ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Μπόστον Τέρριερ

Το Μπόστον Τέρριερ αποτελεί μία από τις ελάχιστες φυλές που κατάγονται από τις ΗΠΑ. Η ύπαρξη του χρονολογείται από τα τέλη του Ι9ου αιώνα, όταν εργάτες στάβλων επιχείρησαν να διασταυρώσουν τους καθαρόαιμους σκύλους των αφεντικών τους. Μολονότι κατάγεται από φυλές κυνομαχιών, έχει αποδειχθεί δημοφιλές κατοικίδιο και σκύλος έκθεσης.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Παρά την εμφάνιση του, το Μπόστον Τέρριερ είναι ευγενικό και η γενική υπακοή του το καθιστά εξαιρετικό κατοικίδιο. Είναι ευφυής σκάλος, έχει αυτοπεποίθηση και εκπαιδεύεται εύκολα. Το κοντό τρίχωμα δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Ήρεμος σκύλος, που μπορεί ενδεχομένως να φανερώσει δυνατή θέληση και να γίνει άτακτος και θορυβώδης την ώρα του παιχνιδιού.

Περιγραφή

Το τρίχωμα του Μπόστον Τέρριερ έχει υπέροχη υφή, είναι κοντό, λείο και στιλπνό. Τα μάτια είναι μεγάλα, σκούρα και στρογγυλά, απέχουν πολύ μεταξύ τους. Τα αυτιά φέρονται όρθια και όσο το δυνατόν πλησιέστερα στη γωνία τοο κρανίου. Η ουρά είναι κοντή και καταλήγει σε αιχμή ή σχηματίζει σπείρα. Δεν πρέπει να φέρεται πάνω από την οριζόντια θέση. Τα πόδια είναι στρογγυλά, συμπαγή με καλοσχηματισμένα καμπυλωτά δάκτυλα. Ο θώρακας είναι ευρύχωρος και η ράχη κοντή. Τα λαγόνια του σκύλου δεν πρέπει να στρογγυλεύουν, αλλά να κόβονται απότομα.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 13 χρόνια
ΑΣΚΗΣΗ Μέτρια
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Περιορισμένη
ΘΟΡΥΒΟΣ Αρκετά ήσυχος
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Παθήσεις οφθαλμών
ΥΨΟΣ 35,5 εκατοστά
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCI, KC