Web Toolbar by Wibiya Γερμανικό Μακρύτριχο Πόιντερ ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Γερμανικό Μακρύτριχο Πόιντερ

Το μακρύτριχο αυτό πόιντερ προέρχεται από το Γαλλικό Σπάνιελ και άλλα μακρύτριχο κυνηγόσκυλα. Πιο γρήγορο σε σύγκριση με τα άλλα πόιντερ της εποχής του, οφείλει εν μέρει την ύπαρξιί του στο Γκόρντον Σέττερ και μοιάζει πολύ στην εμφάνιση με τα Σπάνιελ.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Πρόκειται ενδεχομένως για το λιγότερο γνωστό από τα γερμανικά κυνηγόσκυλα και του αξίζει ευρύτερη αναγνώ­ριση. Λατρεύει την περιπέτεια και παρόλο που δεν είναι ο πιο αριστοκράτης μεταξύ των πόιντερ είναι υπομονετι­κός και ευαίσθητος. Έχει καλή όσφρηση και είναι ένας α­ξιόπιστος σκύλος εργασίας. Μπορεί να γίνει καλός οικο­γενειακός σκύλος, αρκεί να τον κρατάτε δραστήριο και να ασκείται αρκετά. Μαθαίνει και εκπαιδεύεται εύκολα, κάτι που μπορεί να προσελκύσει ένα νέο ιδιοκτήτη.

Περιγραφή

Έχει παχύ υπομανδία, και κυματιστό, τραχύ μανδύα. Το χρώμα του είναι είτε συκωτιού-καστανό είτε συκωτιού-στικτό, με ή χωρίς “μπαλώματα”. Τα λαμπερά μάτια και τα μακριά αυτιά του που κρέμονται προς τα κάτω του προσδίνουν διερευνητικό βλέμμα. Η γεμάτη ουρά του, που αφήνεται μακριά, προσδίδει ισορροπία οτο μυώδη σκελετό του. Τα πόδια του είναι συμμετρικά, με γερά πέλ­ματα. Ορθογώνιος και μυώδης, μοιάζει με μεγαλόσωμο σπάνιελ.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 13 χρόνια
ΑΣΚΗΣΗ Λίγα χιλιόμετρα καθημερινά
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Μέτρια
ΘΟΡΥΒΟΣ Ομιλητικός
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Δεν έχουν διαπιστωθεί
ΥΨΟΣ 60-66 εκατοστά
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ FCI