Web Toolbar by Wibiya Ώρα για μπάνιο ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ώρα για μπάνιο

Ώρα για μπάνιοΤο πόσο συχνά πρέπει να «παίρνει» το σκυλάκι μας το μπάνιο του εξαρτάται κυρίως από την ράτσα του, και την ενεργητικότητα του. Υπάρχουν μερικοί σκύλοι, που θέλουν μπάνιο κάθε μήνα αλλά υπάρχουν και άλλες ράτσες που μπορεί να θέλουν μία ή δύο φορές το χρόνο. Η πιο σωστή κρίση για το πότε ένα σκυλάκι θέλει το μπανάκι του είναι η όραση και η όσφρηση  του ίδιου του αφεντικού του.

     Πολλοί, όταν μπαίνουν στην διαδικασία μπανιαρίσματος του σκύλου τους αντιμετωπίζουν πρακτικά προβλήματα. Το πρώτο που πρέπει  κάθε ιδιοκτήτης  να διαλέξει, είναι ο τόπος που θα εκτελεστεί αυτή η «ιεροτελεστία». Η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι το πιο άνετο μέρος για το μπάνιο είναι σε εξωτερικό χώρο (π.χ, αυλή). Αυτή η γνώμη υποστηρίζεται λόγω του ότι είναι πιο εύκολο για το αφεντικό να καθαρίσει μετά το τέλος της διαδικασίας, σε σχέση με ένα εσωτερικό χώρο (π.χ, μπάνιο), που θα γεμίσει νερά και αρκετό τρίχωμα.

     Αφού επιλέξουμε το άνετο αυτό μέρος, ελέγχουμε το νερό. Η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι αυτή που ακριβώς που θα θέλαμε και εμείς για το μπάνιο μας. Για να κρατήσουμε το σκύλο ακίνητο, καθώς τον πλένουμε, μπορούμε να τον σταθεροποιήσουμε κρατώντας τον από το ρύγχος, περιχύνοντάς τον με νερό σε κάθε σημείο του σώματος του. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σαμπουάν. Υπάρχουν κατάλληλα σαμπουάν για το κατοικίδιο μας, τα οποία μπορούμε να επιλέξουμε με την συμβουλή του κτηνιάτρου μας. Το σαπουνίζουμε σε όλο του το σώμα, προσπαθώντας να φτάσουμε στην βάση του τριχώματος του, με το κεφάλι να είναι το τελευταίο  για σαπούνισμα, γιατί υπάρχει περίπτωση τινάγματός του. Ιδιαίτερη προσοχή στα μάτια, στα αυτιά και στην μύτη. Ύστερα τον ξεβγάζουμε προσεχτικά με άφθονο νερό, αρχίζοντας από το κεφάλι. Πιέζουμε το τρίχωμα του για να στεγνώσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Το τελευταίο βήμα είναι το στέγνωμα του. Μία πετσέτα ή ένα σεσουάρ (υπάρχουν και ειδικά) στον κρύο αέρα με γρήγορη ταχύτητα είναι η λύση. Συνήθως βέβαια, το σεσουάρ τρομάζει τα σκυλάκια μας, οπότε μπορούμε να ξεκινήσουμε από μπροστά για να δούμε την αντίδραση του.

Έτσι, ο “μπελάς” του μπάνιου έχει τελειώσει….

webpet.gr