Web Toolbar by Wibiya Σκότωσε και έγδαρε τέσσερα ζώα! Στο «δόκανο» της αστυνομίας ένας λαθροθήρας ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Σκότωσε και έγδαρε τέσσερα ζώα! Στο «δόκανο» της αστυνομίας ένας λαθροθήρας


Ηχηρό χτύπημα στη λαθροθηρία, αλλά και μήνυμα προς επίδοξους λαθροθήρες να μην επιχειρήσουν ξανά παράνομο κυνήγι, αποτελεί η σύλληψη μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς ενός ατόμου, που μαζί με άλλα 3 - 4 άτομα κυνηγούσαν κρητικούς αίγαγρους και έχοντας ήδη θανατώσει τέσσερις.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην απαγορευμένη για κυνήγι περιοχή του φαραγγιού της Σαμαριάς. Ύστερα από συνεργασία της Διεύθυνσης Δασών Χανίων με την ΕΛ.ΑΣ. και τον κυνηγετικό σύλλογο, εντοπίστηκε η ομάδα των λαθροκυνηγών από τους οποίους συνελήφθη ο ένας. 

Αποκρουστικό ήταν το θέαμα που αντίκρισαν οι υπάλληλοι του δασαρχείου και οι αστυνομικοί, καθώς τα τέσσερα ζώα που είχαν σκοτωθεί με πυροβόλο όπλο είχαν γδαρθεί.

Ο κρητικός αίγαγρος αποτελεί προστατευόμενο είδος, καθώς βρίσκεται υπό εξαφάνιση. Το κυνήγι του απαγορεύεται, όπως απαγορευμένη για κυνήγι είναι και η περιοχή του φαραγγιού. Οι αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν βολίδες από τα όπλα των λαθροκυνηγών και το όπλο του συλληφθέντα, ενώ αργότερα έγινε γνωστή και η ταυτότητα των ατόμων που διέφυγαν της σύλληψης.

Πηγή : newsbeast.gr