Web Toolbar by Wibiya Ο σκύλος μου κι εγώ, μια ιδιαίτερη Σχέση…. ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ο σκύλος μου κι εγώ, μια ιδιαίτερη Σχέση….

Ένα από τα ποιο βασικά και απαραίτητα στοιχεία για την επιτυχία της εκπαίδευσης ενός σκύλου είναι η σχέση που έχουμε με τον τετράποδο φίλο μας.
Ειναι αυτή η  προσωπική επαφή που πρέπει να έχει με κάθε μέλος της οικογένειας μας και κάνει τον σκύλο να νιώθει “κομμάτι” της.
Όσο καλύτερη-ποιοτικότερη είναι αυτή η σχέση τόσο  περισσότερο θα δένεται ο σκύλος μαζί μας και θα απολαμβάνουμε τα αποτελέσματά της, στην καθημερινότητά μας, αλλά και στην εκπαίδευση του.
Δεν γίνετε να έχουμε έναν καλά εκπαιδευμένο και ισορροπημένο σκύλο αν δεν υπάρχει πρώτα η σωστή επαφή μαζί του.
Η σκύλος δημιουργεί με το κάθε μέλος της οικογένειάς μας, μια ξεχωριστή σχέση, προσωπική, την οποία και θα πρέπει να αναπτύξει σωστά ο κάθε ένας ξεχωριστά.
Μια τετοια σχέση με τον σκύλο μας έχει μόνο ευεργετικά αποτελέσματα και για τις δυο πλευρές και χτίζεται  με κόπο και προσπάθεια καθημερινή και σφυρηλατείται με αγάπη, υπομονή, συνέπεια  και σωστή  εκπαίδευση.
Από πολύ μικρή ηλικία, από τότε δηλαδή που θα έρθει στο σπίτι μας το μικρό κουταβάκι(2 μηνών) ψάχνει να βρει την θέση του στην καινούργια του ανθρώπινη πλέον, αγέλη.
Οι φωνές και τα μαλώματα για τις διάφορες λάθος – κατά την γνώμη μας – συμπεριφορές του σκύλου μας, χαλάνε την σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσά μας και τον μπερδεύουν.
Ο σκύλος ποτέ δεν επιμένει σε κάτι τυχαία, πάντα υπάρχει κάποιος λόγος.
Ψάξτε και βρείτε τα αίτια μιας ανεπιθύμητης συμπεριφοράς και αλλάξτε τα.
 
Οργανώστε τον χώρο έτσι, ώστε να μην οδηγείτε ο σκύλος σας σε τέτοιες συμπεριφορές. Προλάβετε ή διακόψετε με ήπιο τρόπο μια ανεπιθύμητη συμπεριφορά και οδηγήσετε τον σκύλο σας σε μια άλλη, επιθυμητή, ανταμείβοντας τον “πλούσια”.
Δώστε στον σκύλο σας την δυνατότητα να “εργάζεται”, κάνοντας διάφορες δραστηριότητες που ταιριάζουν στην φυλή του, εκπαιδεύστε τον, παίξτε μαζί του επιμορφωτικά και με όρια, πηγαίνετε βόλτα μαζί στο βουνό ή στην θάλασσα, κάνετε μαζί πράγματα και χαρείτε αυτήν την υπέροχη σχέση ανθρώπου και σκύλου.
Μην αποφασίζεται να πάρετε κάποιον σκύλο, απλά και μόνο για να βρίσκετε στην αυλή σας μόνος του. Έτσι δεν θα μπορέσετε ποτέ να έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.
Ο σκύλος πρέπει να συμμετέχει στην οικογένεια και να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της. Έτσι θα γίνει καλύτερος φύλακας, καλύτερος κυνηγός και μια υπέροχη παρέα.
Η σωστή επαφή με τον σκύλο μας, αναπτύσσει τις δεξιότητες του και τον κάνει πιο εκπαιδεύσιμο αλλά και εφευρετικό.
Δημιουργήστε μια σχέση εμπιστοσύνης και διαφύλαξτε την με προσοχή.
Τα αποτελέσματα θα σας ανταμείψουν.
.
kynagon Positive Dog Training
Δημοσθένης Μουμιάδης
Επαγγελματίας  Εκπαιδευτής Σκύλων