Web Toolbar by Wibiya ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΚΥΛΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΜΕΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥΣ ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΚΥΛΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΜΕΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥΣ



Χθες το απόγευμα, 18 Νοεμβρίου, και μετά απο αγώνα ήρθαν επιτέλους στα χέρια του Σωματείου μας τα δύο σκυλιά που βρίσκονταν σε εγκαταλελειμένη μονοκατοικία για να κάνουν παρέα στα δέντρα και στα κάγκελα...  Αφού πήραμε εισαγγελική παραγγελία και με τη βοήθεια του Α.Τ. Ηλιούπολης, αναγκάσαμε τον ιδιοκτήτη να μας παραδώσει τα δύο σκυλιά. Το μεν θηλυκό, η Δανάη, ένα ήρεμο ημίαιμο σκυλάκι σε καλή σχετικά κατάσταση πήγε για φιλοξενεία σε φίλη του Σωματείου μας. Κρεμόταν κυριολεκτικά από πάνω μας και μας έδινε φιλιά που την βγάλαμε από τον έρημο κήπο. Πολύ τρυφερό και καλό σκυλάκι που έχει μεγάλη ανάγκη από ανθρώπινη παρουσία και συντροφιά.


Το μπόξερ, όμως, ήταν σε άθλια κατάσταση. Ο ιδιοκτήτης μάς παρέδωσε τα βιβλιάριά τους και διαπιστώσαμε ότι δεν είχαν εμβολιαστεί από το 2007 και το 2008 αντίστοιχα. Μεταφέραμε αμέσως τα 2 σκυλιά στον κτηνίατρό μας για αιματολογικό έλεγχο. Εκεί διαπιστώσαμε ότι το μπόξερ είναι εντελώς τυφλό και από τα 2 μάτια.  Είναι γεμάτος σημάδια από το καλααζάρ που του κατατρώει το πρόσωπο και τα αυτιά και είναι εντελώς ανίκανος να περπατήσει χωρίς βοήθεια. Έχουμε εξαγριωθεί από την κατάσταση του ζώου. Ποιός ιδιοκτήτης μπορεί να είναι τόσο άθλιος, ώστε να βλέπει τον σκύλο του, σε αυτή την κατάσταση και να μην τον πηγαίνει στον κτηνίατρο;! Αυτό μου θυμίζει τη φίλη μου και μέλος του Σωματείου μας, τη Σόνια, που μου είπε κάποτε «Μη στενοχωριέσαι για τα αδέσποτα, όταν έχουν τα χάλια τους. Κάποιος θα τα δει στο δρόμο και θα τα βοηθήσει. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ» Πόσο δίκιο είχε...


Εγκληματική αμέλεια, αδιαφορία, έλλειψη χρημάτων του ιδιοκτήτη; Ποιός είναι άραγε ο λόγος που οδήγησαν αυτό το δυνατό, κάποτε υπέροχο ζώο, σε αυτή την κατάσταση...; Και έχει τόση θέληση για να ζήσει...  Μας αγκαλιάζει και μας δίνει φιλιά. Το πιο τραγικό σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι κανένα άλλο σκυλί δεν τον θέλει, έτσι όπως είναι παραμορφωμένος. Ενώ έχουμε θηλυκά σκυλιά που θα μπορούσαμε να τα βάλουμε μαζί του, όταν τον βλέπουν παθαίνουν σοκ. Άλλα ουρλιάζουν τρομαγμένα, άλλα τον γαυγίζουν, άλλα του επιτίθενται. Έτσι από σήμερα το μεσημέρι, μην έχοντας άλλη επιλογή, τον μεταφέραμε σε πανσιόν, που δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά είναι η μόνη δυνατή επιλογή προς το παρόν.  Πρέπει να πηγαίνουμε τέσσερις φορές την ημέρα για να του βάζουμε φάρμακα στα μάτια μήπως και σώσουμε έστω το ένα, γιατί το άλλο θα πρέπει να βγει άμεσα για να γλιτώσει από τους πόνους.  Χρειαζόμαστε και ενέσεις Glucantim για το καλααζάρ.

facebook - ZΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ -ILIOUPOLIS ANIMAL WELFARE UNION