Web Toolbar by Wibiya Που είναι το κακό αν τον βάζω να κοιμάται στο κρεβάτι μου ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Που είναι το κακό αν τον βάζω να κοιμάται στο κρεβάτι μου

Δεν είναι όμορφο να επιτρέπουμε στο σκυλί μας να αφήνει τις τρίχες του επάνω στα έπιπλα μας. Όυτε να μπορεί να κουβαλάει τυχόν βρωμιές και μικρόβια που φέρει επάνω του από τον εξωτερικό χώρο, (αυλή, κήπο, μπαλκόνι, βόλτα ή επαφή με άλλα σκυλιά ακόμη και αδέσποτα) στο στρώμα που κοιμόμαστε, στα σεντόνια, στα καλύμματα και στις πολυθρόνες μας. Τα ακάρεα, (μικροσκοπικοί ζωντανοί οργανισμοί που κατοικούν στα στρώματα μας) υπάρχουν ήδη και ας μην τα βλέπουμε. Μην του επιτρέπετε να τα κάνει περισσότερα.

Ας μιλήσουμε για θέματα κυριαρχίας και ιεραρχίας. Σε μια αγέλη άγριων σκύλων ή λύκων, είναι ξεκάθαρο το που κοιμάται το κάθε μέλος που την απαρτίζει. Γίνονται μάχες μέχρι σοβαρού τραυματισμού, ακόμη και θανάτου, για να ξεκαθαριστεί πως το κάθε σκυλί θα κοιμηθεί στο δικό του χώρο. Με τον ίδιο τρόπο θα σας φερθεί με τον καιρό και ο σκύλος σας, όσο και αν σας αγαπάει. Μην ξεχνάτε πως πάντα θα είναι σκυλί, σε όποια φυλή και αν ανήκει, δηλαδή απόγονος των άγριων σκύλων και των λύκων. Είναι θέμα ενστίκτων και γονιδίων...

 
Το καλύτερο είναι να έχει το κρεβάτι του ή το σπιτάκι του και να μπορεί να κοιμάται μόνο εκεί. Μην του επιτρέπετε να ανεβαίνει και να κοιμάται όπου θέλει. Επίσης να είστε σταθεροί όσον αφορά τη συμπεριφορά σας. Το να του επιτρέπετε να κοιμάται όπου θέλει και ξαφνικά να του απαγορεύετε να το κάνει, τον μπερδεύει και στην ουσία δεν οδηγεί πουθενά.

Η παροιμία «δώσε θάρρος στο χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι»
δυστυχώς ισχύει και για τα αξιαγάπητα αυτά τετράποδα...
 
puppy-doggy.blogspot.com