Web Toolbar by Wibiya Λαγωνικό του Αφγανιστάν ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Λαγωνικό του Αφγανιστάν


Το κομψό αλλά ανθεκτικό Λαγωνικό του Αφγανιστάν χρησιμοποιήθηκε για αιώνες στο κυνήγι. Το μακρύ του τρίχωμα βοήθησε το λαγωνικό να επιβιώσει στις δύσκολες καιρικές συνθήκες του Αφγανιστάν. Αυτή η αρχαία φυλή κατάγεται πιθανώς από τη Μέση Ανατολή.

Συμπεριφορά και γνωρίσματα

Το Λαγωνικό του Αφγανιστάν έχει ένα καταπληκτικό, μακρύ, στιλπνό τρίχωμα, που το καθιστά δημοφιλές στις εκθέσεις. Παρά το επιφυλακτικό του ύφος, είναι στοργικό και ευαίσθητο. Ο σκύλος αυτός απαιτεί πολλή φροντίδα και προσοχή από τον ιδιοκτήτη του. Είναι μεγαλόσωμος, έξυπνος, δεν εκπαιδεύεται εύκολα, αλλά ανταποκρίνεται καλά στις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους.

Περιγραφή

Το μακρύ, απαλό, κυματιστό τρίχωμα του Αφγανικού Λαγωνικού απαιτεί καθημερινό βούρτσισμα και επαγγελματική περιποίηση. Μολονότι οι λευκές περιοχές είναι ανεπιθύμητες, όλα οι χρωματισμοί είναι αποδεκτοί από τους Κυνολογικούς Ομίλους. Τα αμυγδαλόσχημα μάτια δίνουν μία ανατολίτικη έκφραση. Τα μακριά, στιλπνά αυτιά ξεκινούν χαμηλά, σχεδόν χάνονται στο τρίχωμα. Η ουρά πρέπει να είναι μακριά και λεπτή και καταλήγει σε μία σπείρα. Τα πρόσθια πόδια είναι μεγάλα και καλύπτονται με μακρύ τρίχωμα. Ο κομψός λαιμός, που δίνει στη φυλή μία αριστοκρατική όψη, σχηματίζει καμπύλη με το μυώδη κορμό. Η ράχη εκτείνεται οριζόντια έως τα ισχυρά οπίσθια άκρα.

Αξιολόγηση φυλής

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ 11-12 χρόνια
ΑΣΚΗΣΗ Λίγα χιλιόμετρα καθημερινά
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ Εντατική
ΘΟΡΥΒΟΣ Ομιλητικός
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Δεν έχουν διαπιστωθεί
ΥΨΟΣ 63-74 εκατοστά
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ AKC, CKC, FCI, KC