Web Toolbar by Wibiya Οι ελάχιστοι φιλόζωοι της Κύθνου εκπέμπουν SOS!! - Bοηθήστε τους όπως μπορείτε!! ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Οι ελάχιστοι φιλόζωοι της Κύθνου εκπέμπουν SOS!! - Bοηθήστε τους όπως μπορείτε!!

Στους κατοίκους ζει και βασιλεύει η ζωοφοβία, αηδιάζουν μόνο στην ιδέα να μπει μια γατούλα στο σπίτι τους. Τον πληθυσμό των σκυλιών των ελέγχουν με πυροβολισμούς, κρέμασμα και πνίξιμο των κουταβιών. Μη φανταστείτε ότι τα ιδιόκτητα ζώα έχουν φροντίδα και καλή διαβίωση. Κοιμούνται στα χαλάκια της εξώπορτας ή όπου αλλού βρουν. Είναι ημιαδέσποτα δηλαδή. Τον πληθυσμό των γατιών τον ελέγχουν με φόλες. 

Μετά από τις φωνές μας έχουν σταματήσει τις φόλες σε κάποιες γειτονιές (τουριστικές) με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί ο γατοπληθυσμός με κίνδυνο να τα φολιάσουν ξανά. Υπάροχυν και κάποιοι που μας αφήνουν ανελλιπώς γατάκια στις αυλές μας (δε μας ξεχνάνε) και πάντα υπάρχει ένας «καλός γείτονας» να τα εξοντώσει. Όταν βλέπεις μανούλες να σπαρταράνε και τα μωρά τους να τρέχουν φοβισμένα να κρυφτούν, να αισθάνεσαι το θάνατο παντού, είναι οι φορές που ξεριζώνεται η καρδιά σου, οι φορές που θέλεις να ζήσεις μακριά από ανθρώπους, που θέλεις να φωνάξεις όσο πιο δυνατά γίνεται γι αυτή την αδικία. 

Έχουμε περιθάλψει πυροβολημένα, τυφλά, άρρωστα, νηστικά ζώα. Οι καημένες οι ψιψινούλες το καλοκαίρι που υπάρχει κόσμος στο νησί ζητιανεύουν στις ταβέρνες ή τρώνε στα σκουπίδια, τώρα το χειμώνα τι θα φάνε; Δεν μας φτάνουν τα φαγητά για κανονικό τάισμα, λίγες κροκετούλες στο καθένα, απλά για να συντηρούνται…. Τα ζώα έχουν εσω και εξωπαράσιτα. Όταν έχεις πέντε DRONTAL σε ποιο απ’ όλα να δώσεις; Ή όταν έχεις ένα FRONTLINE 100ml ποιο θα ψεκάσεις; Το θέαμα την άνοιξη είναι φρικτό…έχουν τόσα πολλά τσιμπούρια που τους δημιουργού κενά στη γούνα (το γράφω και ανατριχιάζω). Συνήθως όσα πιάνονται τους τα κόβουμε με ψαλίδι. Τα αυτάκια τους δε είναι μαύρα από την ψώρα και πονάνε. Έχουμε τη γνώση και την αγάπη για τη φροντίδα τους, αλλά δεν έχουμε τα φάρμακα!!! 

 Έουμε ανάγκη τη βοήθειά σας!!! Είναι ενθαρρυντικό για μια πολύ μικρή ομάδα φιλόζωων να δέχεται βοήθεια από την υπόλοιπη χώρα γιατί τότε θα μπορεί να απαντήσει στα πεινασμένα νιαουρίσματα… «περιμένετε ψυχούλες μου θα σας ταΐσω…». Έχουμε ανάγκη από κροκέτες, κονσέρβες, μακαρονάκια. Από φάρμακα DRONTAL για γάτες, STRONGHOLD, FRONTLINE TOBREX, TOBRANTEX. Χρειαζόμαστε τον οβολό σας για στειρώσεις (το κυριότερο), ότι έχετε την καλοσύνη να δώσετε…και τα 0,50€, μας είναι πολύτιμα!!! Θέλουμε να είμαστε λίγοι και υγιείς! Η ζωή είναι ωραία όταν η κοιλιά σου είναι γεμάτη και κάνεις τις ξάπλες σου στον ήλιο και το μόνο που θα σε ξυπνάει θα είναι οι ενοχλητικές μύγες που θα σου κάθονται στα αυτιά. Σας ευχαριστούμε μέσα από την γατοκαρδιά μας!