Web Toolbar by Wibiya Ιωάννινα:Μην εγκαταλείπετε τα κυνηγόσκυλα - Κάντε ευθανασία ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ιωάννινα:Μην εγκαταλείπετε τα κυνηγόσκυλα - Κάντε ευθανασία

sakabitsis1.jpgΟ Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μαργαριτίου Θεσπρωτίας, κ. Σωτήρης Σακαβίτσης, στο τελευταίο άρθρο του στο περιοδικό του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων με τίτλο "Το Κυνήγι στα Γιάννενα", κάνει λόγο για τα αδέσποτα. 

Μην φανταστείτε ότι τους έπιασε ο πόνος για τα αδέσποτα γενικότερα. Αναφέρεται μόνο στα αδέσποτα κυνηγόσκυλα. 

Τον εκνευρίζει φοβερά λέει να βλέπει αδέσποτα κυνηγόσκυλα. (έμμεση παραδοχή ότι οι κυνηγοί εγκαταλείπουν τα σκυλιά που δεν τους κάνουν)

Αντί - λέει ο ίδιος - να τα εγκαταλείπετε, υπάρχει και άλλος τρόπος να τα ξεφορτωθείτε. Δεν χρειάζεται να τα παρατάτε στον δρόμο να βασανίζονται και να δημιουργούνται άλλα προβλήματα ("παρενέργειες" όπως ο ίδιος τα χαρακτηρίζει)

Μέχρι εδώ πρέπει να ομολογήσουμε ότι του βγάζουμε το καπέλο. Ο άνθρωπος γράφει ξεκάθαρα ότι οι κυνηγοί παρατάνε τα σκυλιά που δεν τους κάνουν! Αυτό δηλαδή που τόσα χρόνια φωνάζουν τα φιλοζωικά και οι κυνηγοί αντιδρούν, τώρα το λένε και μόνοι τους. 


Ποιος είναι ο τρόπος να τα ξεφορτωθούν όμως?

Ερωτηθείς στο facebook ο κ. Σακαβίτσης δεν διστάζει και εδώ να πει ευθαρσώς την γνώμη του. 
"όσα κυνηγόσκυλα δεν μας κάνουν, υπάρχει και η ευθανασία" 
Διαβάστε το καταπληκτικό σχόλιο που δημοσίευσε σήμερα στο facebook όταν του τα έσουρε μία φιλόζωη.


Να θυμίσουμε στον κύριο Σακαβίτση ότι η ευθανασία υγειών ζώων είναι ποινικό αδίκημα? (Ν.4039/2012 - Άρθρο 16 - 1-5 έτη φυλακή και 5.000 - 15.000 ευρώ πρόστιμο) 
Να θυμίσουμε στον κύριο Σακαβίτση ότι "Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει δημόσια σε απείθεια κατά των νόμων" διαπράττει ποινικό αδίκημα? (Π.Κ. 'Αρθρο 183 - έως 3 έτη φυλάκισης)


Περιττό. Γιατί βέβαια τα γνωρίζει ο ίδιος. 
Απλά δεν μπορούσε να φανταστεί ποτέ ίσως ότι το συνδρομητικό περιοδικό του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων θα κατέληγε στα χέρια φιλόζωου, αφού απευθύνεται μόνο σε μέλη του συλλόγου.


happydogsworld.com