Web Toolbar by Wibiya Ιωάννινα: Υπαίθρια χειρουργεία σε κυνηγόσκυλα από κυνηγούς ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ιωάννινα: Υπαίθρια χειρουργεία σε κυνηγόσκυλα από κυνηγούς

Με τις ευλογίες του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων. 

Αν και το θέμα έχει απασχολήσει ξανά τα φιλοζωικά σωματεία στο παρελθόν - με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο να κοιμάται ύπνο βαθύ - έρχεται ξανά στο φως της δημοσιότητας μέσα από το επίσημο περιοδικό του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Τα υπαίθρια χειρουργεία κυνηγόσκυλων από άσχετους και ανειδίκευτους κυνηγούς που πραγματοποιούνται χωρίς αναισθησία. 

Στο 55ο τεύχος του συνδρομητικού περιοδικού του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων "Το κυνήγι στα Γιάννενα" στην σελίδα 16 στην στήλη "Τα κυνήγια περνούν οι φωτογραφίες μένουν" βλέπουμε την μαγική φωτογραφία κυνηγοπαρέας να χειρουργεί σκύλο στην ύπαιθρο. Όπως γράφει και ο τίτλος της φωτογραφίας "Κινητό χειρουργείο από την παρέα της Λευκοθέας"

Αυτό είναι το επίμαχο απόσπασμα από το περιοδικό.



Θέλουμε σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε φωτογραφίες που πριν αρκετό καιρό δημοσιεύσαμε για τον εν λόγω χασάπη που χειρουργεί ζώα χωρίς αναισθησία και μέτρα προφύλαξης από μολύνσεις.



Όπως είχαμε εξηγήσει στο προηγούμενο άρθρο μας για το θέμα αυτό, υπάρχει κατάφωρη παράβαση του Ν.4039/2012 αφού μιλάμε για κακοποίηση ζώων, ενώ αντίστοιχα υπάρχει και παράβαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ζώων συντροφιάς, και μάλιστα δύο ξεχωριστών άρθρων, αυτού που απαγορεύει τις επεμβάσεις από ανειδίκευτους ή χωρίς την επίβλεψη κτηνιάτρου και της πρόκλησης πόνου και αγωνίας στα ζώα. 

Από τότε το θέμα έχει φτάσει στον Εισαγγελέα. Δυστυχώς όμως τα πράγματα στην Ελλάδα λειτουργούν με αργούς ρυθμούς. Έτσι ο άνθρωπος αυτός συνεχίζει ακάθεκτος το εγκληματικό έργο του, ενώ τώρα πια "διαφημίζεται" η εν λόγω πρακτική και με τις ευλογίες του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων μέσω του περιοδικού του.

Τέλος θα πρέπει να τονίσουμε ότι ακόμα και αν ο εν λόγω κύριος ήταν κτηνίατρος, δεν δικαιολογείται με τίποτα να πράττει χειρουργικές επεμβάσεις σε μη αποστειρωμένο χώρο και χωρίς αναισθησία.


happydogsworld.com