Web Toolbar by Wibiya Τα αδέσποτα ... στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης ~ Dog Lover Blogspot

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Τα αδέσποτα ... στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης


Μειοψηφία: Έχετε καθυστερήσει επικίνδυνα 
Μπισιούλης: Έχουμε ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία και συνεχίζουμε...

Το θέμα των αδέσποτων σκύλων τέθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης από συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας, αφού ως φαίνεται η κατάσταση έχει επεκταθεί και στα χωριά του δήμου (Νεστάνη, Λεβίδι) και οι κάτοικοι είναι φοβισμένοι και ...
ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση για την συγκέντρωση των σκύλων και την απομάκρυνσή τους από τις πλατείες. 

Μάλιστα ειπώθηκε προς τη δημοτική αρχή ότι μπορεί να κάνει κάποιες προσπάθειες αλλά υπάρχει καθυστέρηση και για το λόγο αυτό το πρόβλημα έχει μεγιστοποιηθεί. Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ζαφείρης Μπισιούλης στους επικριτές του σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο δήμος Τρίπολης είναι ο μόνος δήμος που έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την συγκέντρωση των αδέσποτων, ενώ διευκρίνισε πως υπήρξε και το ναυάγιο με τη φιλοζωική εταιρεία που καθυστέρησε τη διαδικασία. 

Ενημέρωσε πως ήδη έχουν ξεκινήσει και τις τελευταίες μέρες σε συνεργασία με τρεις κτηνιάτρους της πόλης έχουν μαζέψει πάνω από 10 σκυλιά και τα έχουν στειρώσει. Σκυλιά που βρίσκονται στο στάδιο της ανάρρωσης στο ειδικό καταφύγιο που έχουν δημιουργήσει. Ενώ υποσχέθηκε πως μέχρι τα τέλη του χρόνου το πρόβλημα θα έχει εκλείψει αφού δεν είναι δυνατόν από τη μια μέρα στην άλλη να συγκεντρωθούν πάνω από 70 σκυλιά που υπάρχουν, ενώ ο αντιδήμαρχος Κώστας Ταλούμης ανέφερε πως έρχονται σκυλιά ακόμα και από την Καλαμάτα. 

arcadiaportal.gr
animalspress.blogspot.gr