Web Toolbar by Wibiya Κρυονέρι: Πέθανε εξαντλημένη από τις δεκάδες γέννες ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Κρυονέρι: Πέθανε εξαντλημένη από τις δεκάδες γέννες


Βίος αβίωτος μέσα στο παράνομο εκτροφείο
Η Ελπίδα, που βλέπετε στις φωτογραφίες, ήταν το ένα από τα δεμένα και κακοποιημένα κυνηγετικά σκυλιά του παράνομου εκτροφέα, ο οποίος εντοπίστηκε στις αρχές Αυγούστου μετά από καταγγελία στην περιοχή του Κρυονερίου.
Το ζώο – που το ονομάτισαν Ελπίδα για να «ξορκίσουν» το κακό – ήταν σοβαρά άρρωστο από τις άπειρες γέννες και την απόλυτη εγκατάλειψη και τελικά δεν τα κατάφερε, αν και τις τελευταίες μέρες έλαβε την φροντίδα, που του πρέπει από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Κρυονερίου, που το πήρε για να το σώσει από το μαρτύριο του.
Μέλη του φιλοζωικού συλλόγου διαπίστωσαν τις πολύ κακές συνθήκες, τα εξαθλιωμένα και άρρωστα ζώα και βέβαια κατήγγειλαν στις αρχές στην Αστυνομία και στην Εισαγγελία τις εγκληματικές παραβάσεις του παράνομου εκτροφέα.
Στα άθλια παραπήγματα της «στάνης» εντοπίστηκαν και τα σκυλιά και αρνιά, κότες κ.ά. σε παρόμοιες συνθήκες. Έτσι εξόφθαλμα αποδεικνύεται η «μέριμνα», που έχει δείξει γι’ αυτά ο εκμεταλλευτής τους.
Αυτού του είδους η κακοποίηση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «παθητική», αφού είναι άκρως ενεργητική.
Αυτός ο εγκληματίας – γιατί έγκλημα διαπράττεις, αν κακοποιείς έτσι τα ζώα – είναι γνωστός στην περιοχή και ως σιδεράς, καθώς αυτό είναι και το κύριο επάγγελμα του και γι’ αυτό φορολογείται.
Όμως εμπορεύεται τα κουτάβια των κυνηγόσκυλων και έχει έσοδα – τα οποία δεν φαίνονται πουθενά, αφού είναι «μαύρα» τα χρήματα – γι’ αυτό και εξαναγκάζει τα σκυλιά, να αναπαράγονται διαρκώς αδιαφορώντας για τις συνθήκες, που τους έχει επιβάλει, να ζουν.
Επειδή φοροδιαφεύγει, ίσως η καταγγελία στο Σ.Δ.Ο.Ε. να αποδειχτεί και μόνος αποτελεσματικός τρόπος για την τιμωρία του. Τα περισσότερα ζώα - ζωντανοί σκελετοί, όπως καταγγέλθηκε, είχαν κλαπεί από τους ιδιοκτήτες τους.
Όμως δυστυχώς για τα σκυλιά αυτός ο τύπος συνεχίζει την εγκληματική του δράση, αφού μόλις έγινε γνωστό το μέρος, που τα είχε καθηλωμένα, τα εξαφάνισε την επόμενη μέρα, μια και ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κρυονερίου δεν είχε ούτε που να μεταφέρει τόσα σκυλιά, αλλά από την άλλη ήταν αδύνατον, να βγει σε μερικές ώρες εντολή κατάσχεσης τους από την αρμόδια Εισαγγελία.
Ο Δήμος Διονύσου σε όλα αυτά παραμένει αμέτοχος, αφού επί της ουσίας δεν κάνει τίποτα για τ’ αδέσποτα ή τα κακοποιημένα ιδιόκτητα ζώα συντροφιάς.
Έτσι οι ιδιώτες εθελοντές φιλόζωοι επιφορτίζονται με το ηθικό και ουσιαστικό βάρος της διαχείρισης των άρρωστων και κακοποιημένων ζώων και με την καταγγελία στις αρχές για την τιμωρία του δράστη.

zoosos.gr