Web Toolbar by Wibiya Υπάλληλος του Δημοτικού Κυνοκομείου Δράμας εκτελεί χρέη κτηνίατρου ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Υπάλληλος του Δημοτικού Κυνοκομείου Δράμας εκτελεί χρέη κτηνίατρου


Αυτό καταγγέλλουν επισήμως οι εθελοντές μέλη του συλλόγου «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΡΑΜΑΣ». Μάλιστα τονίζουν, ότι το κουταβάκι - που βλέπετε στη φωτογραφία - πέθανε χθες από τύφο, μια ασθένεια, που θερίζει τα ζώα, τα οποία ζουν έγκλειστα και ειδικά τα κουτάβια, αν αυτά δεν έχουν εμβολιαστεί εγκαίρως.
Τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου τονίζουν, ότι έμειναν άφωνα, όταν ο υπάλληλος του Δημοτικού Κυνοκομείου Δράμας χθες το πρωί τους πληροφόρησε πως κάνει ο ίδιος τις ενέσεις στα κουτάβια, που ίδιος διαγιγνώσκει, ότι πάσχουν από τύφο, χωρίς προηγουμένως να τα έχει εξετάσει κάποιος κτηνίατρος!
Αν και τρεις κτηνίατροι, όπως πληροφορούμαστε, συνεργάζονται με το συγκεκριμένο Δημοτικό Κυνοκομείο ο Ιωάννης Τσοκαταρίδης, η Αγάπη Παναγιωτίδου και ο Δημήτριος Βουσχαντζής, δε γνωρίζουμε το ποιος ευθύνεται και τελικά τα άρρωστα ζώα δεν φτάνουν στα κτηνιατρεία τους για τις απαραίτητες εξετάσεις, για να γίνει διάγνωση και η θεραπεία της ασθένειας τους.
Όμως τι να υποθέσουμε;
Σήμερα ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΡΑΜΑΣ» θα διαμαρτυρηθεί και εγγράφως στον υπεύθυνο για το Δημοτικό Κυνοκομείο Δράμας, Ιωάννη Ετόγλου, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη και αδιάφορη – όπως την χαρακτηρίζει – στάση των αναδόχων κτηνιάτρων σχετικά με την αντιμετώπιση του τύφου στον χώρο του κυνοκομείου.
Το άτυχο κουταβάκι, που ασθένησε, και τελικά πέθανε χθες, μεταφέρθηκε τελικά στον κτηνίατρο από τον αρμόδιο υπάλληλο εξαιτίας της πίεσης, που του ασκήθηκε από τα μέλη του φιλοζωικού, όμως ήταν ήδη αργά!
«Είμαστε έκπληκτοι και απορούμε με το μέγεθος της μη ευαισθησίας και αδιαφορίας τους μπροστά στη ΖΩΗ των κουταβιών που περισυλλέγονται ταλαίπωρα από τους δρόμους και μπαίνουν στο χώρο του κυνοκομείου για να καταλήξουν σχεδόν πάντα στον θάνατο» τονίζουν οι εθελοντές.