Web Toolbar by Wibiya Κάηκαν οι πατούσες του; Πώς θα το καταλάβετε; ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Κάηκαν οι πατούσες του; Πώς θα το καταλάβετε;

Όπως όλοι γνωρίζετε το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές, αυτό όμως έχει σαν αποτέλεσμα και την άνοδο της θερμοκρασίας του εδάφους! Η θερμοκρασία της ασφάλτου για παράδειγμα μπορεί να φτάσει τους 60ο C. Πολλοί θεωρούν πως τα ζώα δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό, όμως κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν ισχύει. Οι πατούσες του σκύλου σας μπορεί να είναι πιο ανθεκτικές απ’τα δικά σας πόδια αλλά σε τέτοιες θερμοκρασίες κινδυνεύουν εξίσου να πάθουν κάποιο έγκαυμα.
Ο σκύλος και η καυτή άσφαλτος του καλοκαιριού  Τι μπορείτε να κάνετε για να ελέγξετε αν ο σκύλος σας μπορεί να αντέξει την άσφαλτο;
Ένα τεστ με την παλάμη σας. Ακουμπήστε την παλάμη σας για λίγο στο έδαφος και αν δεν καείτε τότε μπορείτε να περπατήσετε παρέα με τον τετράποδο φίλο σας. Αν καείτε όμως τότε περπατήστε από κάπου που θα έχει σκιά ή περπατήστε σε χώμα ή γρασίδι ή ακόμα καλύτερα αναβάλλετε τη βόλτα σας για το απόγευμα.
Αν θα πρέπει ο σκύλος σας να σταθεί για κάποιο διάστημα στην καυτή άσφαλτο τότε φροντίστε να έχετε βρέξει μια πετσέτα και να την στρώσετε κάτω για να κάτσει το ζωάκι σας.
Μην ξεχνάτε και την καυτή άμμο η οποία είναι το ίδιο επικίνδυνη! Η θάλασσα μαλακώνει τα σκυλίσια πατουσάκια και τα κάνει πιο ευάλωτα στις υψηλές θερμοκρασίες. Φροντίστε να εξασφαλίσετε μια σκιερή θέση για το ζώο σας δροσίστε το με βρεγμένες πετσετούλες και γιατί όχι φορέστε του σκυλοπαπουτσάκια για τη σίγουρη αποφυγή εγκαυμάτων.
Κάηκαν οι πατούσες του; Πώς θα το καταλάβετε;
  • Αν κουτσαίνει ή δε θέλει να προχωρήσει.
  • Αν γλείφει ή μασάει τις πατούσες του.
  • Αν τα “μαξιλαράκια” της πατούσας του είναι πιο σκούρα.
  • Αν λείπει κομμάτι απ’τα “μαξιλαράκια”.
  • Αν οι πατούσες του έχουν κοκκινίσει ή έχουν βγάλει φουσκάλες.