Web Toolbar by Wibiya Εντομοαπωθητικά για τα κατοικίδια μας από το σπίτι μας! ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Εντομοαπωθητικά για τα κατοικίδια μας από το σπίτι μας!

Εντομοαπωθητικά στο σπίτι μας!
 Υπάρχουν πολλές λύσεις για να αποφύγετε χημικά σκευάσματα που μπορεί να είναι επικίνδυνα και για εσάς αλλά και για το ζώο σας το οποίο μπορείτε να προστατέψετε και με άλλους τρόπους. Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε ενοχλητικά κουνούπια αλλά και παράσιτα;
  1. Να βάλετε στις γλάστρες σας φυτά με εντομοαπωθητική ιδιότητα όπως αμπαρόριζα, γεράνια, κατηφέδες, δεντρολίβανο, λουίζα, βασιλικό, γαρίφαλα, θυμάρι και μελισσόχορτο.
  2. Να πάρετε έναν ανεμιστήρα και να κλείσετε το κλιματιστικό σας, γιατί το ρεύμα αέρα που δημιουργεί ο ανεμιστήρας δυσκολεύει τα κουνούπια να πετούν και έτσι απομακρύνονται.
  3. Να βάζετε μισή σκελίδα σκόρδου(όχι παραπάνω! Προσοχή περισσότερο είναι τοξικό) σε μικρά κομμάτια μέσα στο φαγητό του σκύλου. Έτσι γίνεται εντομοαπωθητικό.
  4. Να προμηθευτείτε αντικουνουπικά με σιτρονέλα ή γεράνι κατά της σκνίπας από ένα φαρμακείο(όχι χημικά! Διαβάστε τις οδηγίες).
  5. Επίσης, μπορείτε να έχετε σπίτι σας αιθέρια έλαια σιτρονέλας, ευκαλύπτου και γερανιού και να τα καίτε στις ειδικές συσκευές.
  6. Να αποφεύγετε να βγαίνετε βόλτα κατά την ανατολή ή τη δύση του ήλιου, διότι τότε βγαίνουν οι σκνίπες.
  7. Και τέλος να χτενίζετε το σκύλο σας κάθε μέρα και να κάνετε ταυτόχρονα έναν έλεγχο για τσιμπούρια, ψύλλους κ.λ.π.