Web Toolbar by Wibiya Κρανίδι: Εξόντωσαν τις δύο στειρωμένες σκυλίτσες ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Κρανίδι: Εξόντωσαν τις δύο στειρωμένες σκυλίτσες


Η Μάιρα και η Καρμελίτα ήταν δυο αδεσποτάκια, που το Σωματείο Ζωόφιλων Ερμιονίδας (Friends of Animals Society, Ermionida - FASE) είχε στειρώσει και εμβολιάσει φέτος στο Κρανίδι. Τα δύο ζώα δεν ζουν πια αφού κάποιοι φρόντισαν να τα δηλητηριάσουν.
Επειδή η εξόντωση των ζώων και με τη μέθοδο της φόλας διώκεται ποινικά σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 τα μέλη του FASE πήγαν χθες να αναφέρουν το περιστατικό στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.
Όμως εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή δεν βρήκαν κανέναν εκεί! Το έγκλημα θα το καταγγείλουν σήμερα. Μπορεί ο δράστης να μην εντοπιστεί όμως δεν γίνεται να μην καταγγέλλονται καν τέτοια εγκλήματα.
Η Μάιρα και η Καρμελίτα ζούσαν στην ίδια γειτονιά και τις ταΐζε μια καλή κυρία, την οποία την απειλούσαν συνεχώς επειδή τις φρόντιζε.
«Μοιραζόμαστε αυτή την είδηση μαζί σας με βαθιά λύπη , αλλά είμαστε αλλόφρονες και δεν μπορούμε να καταλάβουμε αυτή τη συμπεριφορά. Αυτά τα σκυλιά ήταν στειρωμένα, υγιή και δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν.
Ορισμένοι ντόπιοι άνθρωποι έτρεξαν να βοηθήσουν για να σωθούν τα ζώα, αλλά ήταν πολύ αργά και πέθαναν σχεδόν αμέσως!» τονίζουν οι εθελοντές του FASE.