Web Toolbar by Wibiya Ναύπλιο: Έπιασε αλλοδαπούς με σκύλο σε τσουβάλι ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ναύπλιο: Έπιασε αλλοδαπούς με σκύλο σε τσουβάλι

Η Louis-a Louisian, φιλόζωη η οποία αυτή την περίοδο βρίσκεται στο Ναύπλιο, χθες αργά το βράδυ, συνάντησε δύο αλλοδαπούς οι οποίοι κουβαλούσαν ένα τσουβάλι.

Καθώς υποπτευόταν το τι μπορεί να συμβαίνει, τους ανάγκασε με απειλή αστυνομίας, να ανοίξουν το τσουβάλι και μέσα σε αυτό υπήρχε ο σκύλος των φωτογραφιών! 

Οι αλλοδαποί, υποστήρηξαν ότι ο σκύλος είναι δικός τους, και τον μετέφεραν στο σπίτι φίλου τους...

Όπως η ίδια υποστηρίζει, καθώς τους γνωρίζει, τους ενημέρωσε ότι την επόμενη μέρα θα περνούσε από το σπίτι τους να δει το σκυλί! Το σκυλί βρέθηκε πράγματι έξω από το σπίτι τους, παρέα με ένα ακόμα αδέσποτο και ψάχνει να τους βρει κάποιο μέρος να φιλοξενηθούν! 

Κακοποίηση χωρίς ποινές
Το εν λόγω περιστατικό δεν καταγγέλθηκε στην αστυνομία και έτσι η επίσημη καταγραφή του - που είναι από τα ελάχιστα περιστατικά που αποδεικνύονται - δεν θα γίνει ποτέ! Επίσης οι δράστες θα μείνουν ατιμώρητοι για την κακοποίηση. 

Γιατί οι φιλόζωοι δεν καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης;
Είναι απολύτως κατανοητό, ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν πρέπει να επεμβαίνουμε χωρίς την παρουσία της αστυνομίας! Το περιστατικό έγινε βράδυ σε ερημική περιοχή, και το θάρρος της κυρίας, ήταν αξιέπαινο! Ωστόσο η καλύτερη αντιμετώπιση που αρμόζει στην περίπτωση είναι να κλιθεί αμέσως η αστυνομία και μεμονωμένα φιλόζωοι να μην δρουν μόνοι τους! 

Θυμίζουμε, ότι μέχρι πριν λίγο καιρό, οι περισσότεροι διαμαρτύρονταν για την έλλειψη σοβαρών ποινών για τις κακοποιήσεις ζώων, κάτι που τους απέτρεπε και από την καταγγελία περιστατικών. Σήμερα έχουμε έναν νόμο που έχει αρκετά βαριές ποινές για την κακοποίηση και όμως η συμμετοχή του κόσμου στις καταγγελίες είναι ελάχιστη.

Το αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς είναι ότι ενώ στιγμιαία μπορεί να γίνεται ένα καλό (διάσωση ενός ζώου) μελλοντικά δεν διασφαλίζεται σε τίποτα κάθε επόμενο ζώο που θα πέσει στα χέρια του ίδιου ανθρώπου! Ο μόνος τρόπος προστασίας κάθε επόμενου ζώου είναι η καταγγελία του στις αστυνομικές αρχές! 

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι οι πραγματικές φωτογραφίες του περιστατικού.
Εικόνα Εικόνα Εικόνα

Υπόμνημα γι' αυτούς που θα σπεύσουν να χαρακτηρίσουν το δημοσίευμα ρατσιστικού περιεχομένου:
  • Τα ίδια και χειρότερα θα γράφαμε για ημεδαπό που θα κακοποιούσε με οποιονδήποτε τρόπο ένα ζώο και το έχουμε κάνει εκατοντάδες φορές στο παρελθόν.
  • Για να χαρακτηριστεί ένα δημοσίευμα ρατσιστικού περιεχομένου, θα πρέπει βάσει του Ν 927/1979 να συμπεριλαμβάνει τα παρακάτω:

    "Οστις δημοσίως, είτε προφορικώς είτε διά του τύπου ή διά γραπτών κειμένων ή εικονογραφήσεων ή παντός ετέρου μέσου, εκφράζει ιδέας προσβλητικάς κατά προσώπου ή ομάδος προσώπων λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής των, τιμωρείται με φυλάκισιν μέχρις ενός τους ή χρηματικήν ποινήν ή και διύ αμφοτέρων των ποινών τούτων".

Η χρήση της λέξης αλλοδαπός ουδόλως ρατσιστική είναι αφού χαρακτηρίζει την μη ελληνική καταγωγή του και τίποτα παραπάνω! Ημεδαπός και αλλοδαπός είναι λέξεις που χρησιμοποιεί τόσο η Ελληνική Αστυνομία στα Δελτία Τύπου της, όσο και τα Ελληνικά δικαστήρια! 

Όποιος λοιπόν ενοχληθεί.... ξυδάκι!

happydogsworld.com