Web Toolbar by Wibiya Έχετε αλλεργία στον σκύλο ή την γάτα; Υπάρχει θεραπεία... ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Έχετε αλλεργία στον σκύλο ή την γάτα; Υπάρχει θεραπεία...


Πήρα την απόφαση να σας γράψω ένα άρθρο για την αλλεργία που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι με το τριχωτό σκύλων και γατών (αρχίσαμε στραβά ήδη....)*, και σκοπό έχει την ενημέρωση για την καλή συνύπαρξη ανθρώπων με αυτό το πρόβλημα, με τα ζώα τους! Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να ακούμε κάποιον που αγαπάει το ζώο του , να "αναγκάζεται" να το δώσει γιατί το υπέδειξε ο αλλεργιολόγος του! 
ΛΑΘΟΣ! Πιο συγκεκρημένα, λάθος επιλογή γιατρού!

Ως άνθρωπος με αλλεργία σε σκύλους σκέφτηκα ότι θα ήταν χρήσιμο να ακουστούν μερικές πληροφορίες! Πληροφορίες που πηγάζουν από την ενημέρωση που μου έχει κάνει ο αλλεργιολόγος μου! Άνθρωπος που με έκανε να ξεπεράσω και την σχετική φοβία που μου δημιουργήθηκε όταν άκουσα ότι έχω αλλεργία στους σκύλους σε βαθμό 4 από 4 {affraid} (ή αλλιώς.... 100% ) {affraid} Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, μέσα στο σπίτι αυτή την στιγμή ζουν δύο σκυλιά, που μάλιστα κοιμούνται κυριολεκτικά πάνω μου... Πάνω σε έναν άνθρωπο που έχει 100% αλλεργία σε αυτά! {think1} Επίσης είναι πολύ τακτικές οι επαφές μου με πολλά και μαζεμένα σκυλιά (βλ. Στέγη Κερατέας κλπ)

Μήπως είναι λίγο "άδικο" για εμάς αλλά και για τα ζώα μας να μας πιάνειΚΡΙΣΗ όταν ακούσουμε τα αποτελέσματα του τέστ? Η σωστή ενημέρωση δυστυχώς ξεκινάει από τον γιατρό... Και λέω δυστυχώς, γιατί συνήθως δεν την έχουμε! Η απάντηση που παίρνουν οι περισσότεροι ασθενείς, είναι ΑΠΟΦΥΓΗ... {No} {No} {No} 

Σε όσους λοιπόν αναρωτηθούν για το πως μπορώ να συμβιώνω με δύο σκυλιά, και το βασικότερο... πως μπορεί να το κάνει ο καθένας από εσάς, η απάντηση είναι μία!

Ανοσοθεραπεία! Ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο, έχει γραφτεί παλιότερα στο περιοδικό Vita και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ καθώς και να κάνετε μία καλή έρευνα στο internet για παραπέρα πληροφορίες! Τελικός όμως σύμβουλος σας θα πρέπει να είναι ο κατάλληλα επιλεγμένος γιατρός σας!

Το πρόγραμμα είναι γνωστό σε όλους τους αλλεργιολόγους του κόσμου και περιλαμβάνει θεραπεία με υπογλώσσιες σταγόνες αλλεργιογόνων γάτας ή σκύλου καθώς και/ή εμβολιακό πρόγραμμα (πλέων όλα αυτά καλύπτονται και από τα ταμεία) εφ όσων υπάρχει νοσοκομειακή γνωμάτευση!

Η απόφαση είναι δική σας! Θα το διώξετε από το σπίτι, ή θα ξεπεράσετε το πρόβλημά σας? Αν πάρετε την απόφαση να το διώξετε από το σπίτι, σκεφτείτε την πιθανότητα να νοσείτε για τα επόμενα 4 χρόνια {hi}καθώς τα αλλεργιογόνα γάτας και σκύλου, τόσο κάνουν για να φύγουν μέσα από τον χώρο του σπιτιού σας! {Goodluck} 

Επίσης.... θα αναφερθώ σε μερικά καλά παραδείγματα "υποαλλεργικών σκύλων" είναι αυτά των φυλών Shih Tzu, Yorkshire Terrier, Poodle αλλά και μεγαλόσωμα σκυλιά όπως τα Greyhound, Doberman κ.α.

Καλή τύχη στις επιλογές σας! {hi}

*Αλλεργιογόνα γάτας: Τα αλλεργιογόνα της γάτας έχουν μελετηθεί εκτενώς επί σειρά ετών και εντοπίζονται κυρίως στο σάλιο της, το οποίο καθαρίζοντας το τρίχωμά της, στεγνώνει και δημιουργεί μία λεπτή σκόνη η οποία διαχέεται στον αέρα του σπιτιού. Επίσης στα ούρα της!

Αλλεργιογόνα σκύλου: Εντοπίζονται ΜΟΝΟ στα ούρα και στο σάλιο και όχι στο τρίχωμα
!

happydogsworld.com