Web Toolbar by Wibiya Αίγιο: 25 σκυλιά εγκλωβισμένα σε στάβλο χωρίς τροφή και νερό ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

Αίγιο: 25 σκυλιά εγκλωβισμένα σε στάβλο χωρίς τροφή και νερό


Στην Κουλούρα Αιγίου μια Ελληνοβελγίδα έχει κλείσει σ’ έναν στάβλο 25 σκυλιά, τα οποία είναι εδώ και πέντε μέρες χωρίς νερό και φαγητό, αφού η ίδια έχει εξαφανιστεί.
Τα σκυλιά δεν είναι στειρωμένα και είναι πολύ πιθανόν ανάμεσα τους να υπάρχουν όχι μόνο κουτάβια αλλά και ζώα ήδη νεκρά εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης νερού και τροφής!
Ζητείται άμεσα βοήθεια για φιλοξενίες από φιλοζωικά σωματεία, εθελοντικές ομάδες, καθώς επίσης και συνδρομή σε τροφές και πιθανόν σε φάρμακα.
Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς ή περιοχή είναι κατοικημένη και οι γείτονες απειλούν, να βγάλουν έξω τα ζώα και να τα εξοντώσουν.
Η Σία Σοφιανοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ακράτας (Σ.Π.Α.Ζ.Α.) «Τα Φιλαράκια», έχει ήδη απευθυνθεί στο Α.Τ. της περιοχής για να καταγγείλει την κακοποίηση, που υφίστανται τα ζώα, αφού είναι απαράδεκτο, υποτιθέμενοι φιλόζωοι να αντιμετωπίζουν αυτά τα πλάσματα κατά τέτοιο τρόπο.
Όμως οι δυνάμεις των φιλόζωων της περιοχής δεν αρκούν, ώστε να προσφερθούν στα ζώα τα απαραίτητα, αφού και το καταφύγιο, που διαχειρίζονται στην Ακράτα 35 χιλιόμετρα από το Αίγιο είναι πλήρες.
Το Αίγιο ανήκει στον Δήμο Αιγιαλείας, ο οποίος δεν έχει πρόγραμμα διαχείρισης ζώων συντροφιάς και αδυνατεί – όπως είπε – να βοηθήσει καθώς δεν διαθέτει κάποιον χώρο, ή κυνοκομείο.
Προφανώς όμως αδυνατεί, επειδή είναι καλύτερα να βγάλει άλλος το φίδι από την τρύπα!
Η κα Σοφανοπούλου πριν από μέρες πρότεινε στην κάτοχο των ζώων, τα οποία βρίσκονται σε αυτόν τον στάβλο, που της παραχωρήθηκε προσωρινά, να συνδράμει, ώστε να γίνουν οι στειρώσεις, όμως η Ελληνοβελγίδα αρνήθηκε πεισματικά κάθε βοήθεια και μάλιστα με επιθετικό τρόπο.
Όμως λίγες μέρες αργότερα τηλεφώνησε στην κα Σοφιανοπούλου ζητώντας βοήθεια και στη συνέχεια εξαφανίστηκε αφήνοντας τα ζώα χωρίς φαγητό και νερό και σ’ έναν χώρο που δεν της ανήκει.
Η Ελληνοβελγίδα, όπως μας πληροφόρησαν, είχε ζητήσει από τον ιδιοκτήτη του στάβλου να βάλει μέσα μερικά σκυλιά για 5 ημέρες. Όμως τα σκυλιά είναι στον χώρο για περισσότερο από έναν μήνα.
Στην αρχή πήγαινε κανονικά, στην συνέχεια δύο με τρείς φορές την εβδομάδα και τώρα έχει εξαφανιστεί.
Ο ιδιοκτήτης του στάβλου βρίσκεται σε απόγνωση καθώς οι απειλές από τους γείτονες και την όχληση, που έχει δημιουργηθεί, αυξάνονται και η κατάσταση γίνεται εκρηκτική.
Ο άνθρωπος αυτός ειδοποίησε σήμερα την πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου λέγοντας, πως τα σκυλιά πεθαίνουν αβοήθητα χωρίς νερό και φαγητό.
Η κα Σοφιανοπούλου βρίσκεται ήδη επί τόπου και μας ενημέρωσε, ότι η Ελληνοβελγίδα με την μητέρα της συμπεριφέρονται ως συλλέκτριες ζώων καθώς έχουν δημιουργήσει και στο παρελθόν αντίστοιχα προβλήματα.
Συνηθίζουν να νοικιάζουν κτήματα στην ευρύτερη περιοχή, μαζεύουν σκυλιά, τα οποία τοποθετούν στους χώρους αυτούς, κάνουν κάποιες λίγες στειρώσεις και στην συνέχεια καθώς αδυνατούν, να στειρώσουν τον πληθυσμό όλων των ζώων, τα οποία συγκεντρώνουν, και να ανταπεξέλθουν σε τροφές και φάρμακα, τα ζώα πολλαπλασιάζονται, αρρωσταίνουν.
Τότε οι «φιλόζωες» είτε ευθανατώνουν κάποια από αυτά, είτε επεμβαίνουν οι γείτονες ελευθερώνοντας κάποια, ή πυροβολώντας κάποια άλλα, όπως έγινε με δύο Ντόμπερμαν στο παρελθόν.
Ο Σ.Π.Α.Ζ.Α. στο παρελθόν πήρε 10 σκυλιά τα οποία η Ελληνοβελγίδα επρόκειτο να τα θανατώσει, πολλά εκ των οποίων ακόμα βρίσκονται στο καταφύγιο του.
Υπάρχει πραγματική και μεγάλη ανάγκη για φιλοξενίες για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα. Το τηλέφωνο της κα Σοφιανοπούλου είναι το 6945704994 για όποιον μπορεί να συνδράμει.