Web Toolbar by Wibiya Πρόστιμο 1.000 ευρώ για παραμέληση σκύλου ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Πρόστιμο 1.000 ευρώ για παραμέληση σκύλου


Αυστηρές ποινές προβλέπει ο νόμος που αφορά την προστασία των ζώων
Με 1.000 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκε ιδιοκτήτης σκύλου στη Σητεία επειδή δεν είχε εκδώσει βιβλιάριο υγείας για το κατοικίδιό του και δεν το είχε εφοδιάσει με το υποχρεωτικό μικροτσίπ. Ηταν η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε ο νέος νόμος 4039/2012 που αφορά στην προστασία των ζώων.
Αυστηρές ποινές προβλέπει ο νόμος που αφορά την προστασία των ζώων Η τιμωρία, όπως έγινε γνωστό, προήλθε ύστερα από καταγγελία φιλόζωων οι οποίοι δηλώνουν ότι πρόκειται για «το πρώτο πανελλαδικά πρόστιμο που δίδεται σε ιδιοκτήτη παραμελημένου ζώου. Σε άλλες περιοχές», επισημαίνουν οι ίδιοι, «οι Αρχές απαντούν ότι περιμένουν διευκρινιστική εγκύκλιο από το υπουργείο για τον τρόπο απόδοσης προστίμων σε περιπτώσεις παραβάσεων του νέου νόμου». Η καταγγελία, σύμφωνα με μέλη του προεδρείου του φιλοζωικού συλλόγου Σητείας, έγινε από τουρίστα στην περιοχή της Ζάκρου Λασιθίου, όταν διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης δύο σκύλων παραβίαζε τους κανόνες ευζωίας τους.
Οπως ανέφεραν, αρχικά τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου έκαναν συστάσεις στον ιδιοκτήτη, ο οποίος όμως αδιαφόρησε, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να ενημερώσουν την αστυνομία. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δημοτική Αστυνομία.
Η Δημοτική Αστυνομία, αφού πραγματοποίησε έλεγχο και αυτοψία, «έκοψε» 1.000 ευρώ πρόστιμο στον παραβάτη ιδιοκτήτη των δύο σκύλων για έλλειψη βιβλιαρίου υγείας και απουσία μικροτσίπ.
«Πλέον όσοι θέλουν να έχουν ζώα οφείλουν να τους παρέχουν συνθήκες ευζωίας, να τα προσέχουν. Τέρμα οι κακοποιήσεις ζώων, τέρμα τα αλυσοδεμένα βαρελόσκυλα και τα αδέσποτα», δήλωσαν στελέχη των φιλοζωικών οργανώσεων.
ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ
imerisia.gr