Web Toolbar by Wibiya Πρώτο πρόστιμο Δημοτικής Αστυνομίας για έλλειψη microchip & βιβλιαρίου ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Πρώτο πρόστιμο Δημοτικής Αστυνομίας για έλλειψη microchip & βιβλιαρίου


Πρώτο πρόστιμο Δημοτικής Αστυνομίας για έλλειψη microchip & βιβλιαριουΗ κυρία Μαρια Παπαδακη, πρόεδρος του Φιλοζωικού συλλόγου Σητείας,  ενημέρωσε για το πρώτο πανελλαδικά πρόστιμο που επιβλήθηκε από Δημοτική Αστυνομία για παραβάσεις του νόμου 4039/2012.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία τουρίστα, ότι στην περιοχή Ζάκρος Λασιθίου, ιδιοκτήτης δύο σκύλων παραβιάζει τους κανόνες ευζωίας τους, ο φιλοζωικός σύλλογος έκανε έλεγχο και συστάσεις στον ιδιοκτήτη ο οποίος όμως δεν προσαρμόστηκε!

Έτσι πήγαν στην Αστυνομία, η οποία αρκέστηκε να μεταθέσει την ευθύνη στην Δημοτική Αστυνομία!

Μετά από παρέμβαση και της κας Μπομπολάκη, Προέδρου της ΠΦΠΟ και του φιλοζωικού Χανίων, ενημερώθηκε Εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε εντολή στην Δημοτική αστυνομία να πράξει αυτά που ο νόμος ορίζει!

Έγινε έλεγχος, και συστάσεις στον ιδιοκτήτη των δύο σκύλων, και αποδόθηκαν πρόστιμα ύψους 1.000€ για μη κατοχή ενημερωμένων βιβλιαρίων υγείας και έλλειψη microchip!

Είναι το πρώτο πρόστιμο βάσει του νέου νόμου από δημοτική αστυνομία, την ώρα που σε άλλες περιοχές απαντούν και μάλιστα εγγράφως ότι ακόμα περιμένουν διευκρινιστική εγκύκλιο από το Υπουργείο για τον τρόπο απόδοσης προστίμων....

Πηγή:happydogsworld.com