Web Toolbar by Wibiya Οι εντυπώσεις ενός τουρίστα που έχασε οριστικά το σκυλί του στην Κάρπαθο! ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Οι εντυπώσεις ενός τουρίστα που έχασε οριστικά το σκυλί του στην Κάρπαθο!


O Γιώργος Τσιρίκος, αναγνώστης του www.zoosos.gr επικοινώνησε μαζί μας, για να μας καταγγείλει αυτά που έζησε στο νησί της Καρπάθου. Εκεί, που έχασε το ζώο του - το οποίο βλέπετε στη φωτογραφία - από φόλα.
Ο ίδιος τονίζει: «Με λένε Γιώργο Τσιρίκο και θέλω να σας ενημερώσω για το τι συμβαίνει στην Κάρπαθο, από οπού μόλις γύρισα. Εκεί λοιπόν και ειδικά στο Διαφάνι και στην Όλυμπο, “φολιάζουν” ανεξαιρέτως και αδιακρίτως γατιά και σκυλιά.
Όλοι οι κάτοικοι έχουν κάποια θλιβερή ιστορία να πουν για ένα δικό τους ζώο, που πέθανε από αυτούς τους "αόρατους" δολοφόνους. Που όλοι υποψιάζονται ποιοι είναι αλλά κάνεις δεν κάνει τίποτα. Και τα τυχερά ζώα τρώνε δηλητήριο και πεθαίνουν γρήγορα.
Τα άτυχα τρώνε φόλα με σπασμένο γυαλί και ψυχορραγούν για μέρες. Εμένα αυτοί οι "αόρατοι" φονιάδες μου σκότωσαν την Λέυλα, το 6χρονο Μπόξερ μου, που είχα την ατυχία να το πάω στο νησί τους, χωρίς να υποψιάζομαι, ότι το πήγαινα σε κρεματόριο ζώων.
Ξεψύχησε στα χέρια μου, σε 10 λεπτά την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 μέσα σε σπασμούς, βγάζοντας αφρούς από το στόμα της. Βοηθήστε σας παρακαλώ να μην συμβεί αυτό και σε άλλους. Ενημερώστε τους ταξιδιώτες. Και ειδικά Ιταλούς, που είναι η πλειοψηφία των επισκεπτών».
Παντού τα ίδια!
Καθημερινά στο www.zoosos.gr δεχόμαστε κατηγορίες από τους κατοίκους των περιοχών στις οποίες γίνονται εγκλήματα εις βάρος των ζώων.
Οι Κρητικοί μας κατηγορούν, το ίδιο και οι Ναξιώτες, οι Παριανοί και οι Χιώτες και οι κάτοικοι της Λέσβου, της Ικαρίας, της Καστοριάς, της Αλεξανδρούπολης, του Αγρινίου, της Θεσπρωτίας, της Λαμίας κ.ο.κ.
Δυστυχώς δεν υπάρχει περιοχή στην Ελλάδα, είτε αυτή είναι η Αθήνα ή το πιο απομακρυσμένο νησί και χωριό, που να μη γίνονται εγκλήματα εις βάρος των ζώων.
Φυσικά και δεν είναι όλοι ανώμαλοι, εννοείται, ότι δεν είναι όλοι εγκληματίες, καθένας καταλαβαίνει, πως δεν είναι όλοι ανισόρροποι.
Όμως τα εγκλήματα καθημερινά είναι πάρα πολλά και οι δράστες στην Ελλάδα είναι πολλοί τελικά. Το θέμα δεν είναι ο τόπος - αφού γίνεται παντού - το θέμα είναι κακή νοοτροπία μας.
Φυσικά όσο πιο δραστήρια είναι τα φιλοζωικά σωματεία ή οι ουσιαστικά φιλόζωοι ιδιώτες τόσο πιο γνωστά γίνονται τα εγκλήματα, που συμβαίνουν σε κάποια περιοχή.
Στις περιοχές για τις οποίες δεν έχουμε πληροφορίες, δεν σημαίνει, ότι δεν συμβαίνουν εγκλήματα, απλά κανείς δεν νοιάζεται, να τα καταγγείλει στις αρχές, να σώσει τα ζώα, να τραβήξει φωτογραφίες και να μας ενημερώσει, για να δημοσιοποιηθούν.
zoosos.gr