Web Toolbar by Wibiya Πόρτο Ράφτη: Το έδεσε άρρωστο κάτω από τον καυτό ήλιο ~ Dog Lover Blogspot

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Πόρτο Ράφτη: Το έδεσε άρρωστο κάτω από τον καυτό ήλιο


Επί της οδού Στρατηγού Μακρυγιάννη στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη Αττικής υπάρχει δεμένο αυτό το λευκό σκυλί, που πλέον μοιάζει περισσότερο με σφουγγαρίστρα. Το ζώο κατέληξε εκεί μ' ένα σχοινί μόλις ενός μέτρου κάτω από ένα δέντρο – ενώ είναι άρρωστο – γιατί έτσι το θέλησε η ιδιοκτήτρια του.
Όπως καταγγέλθηκε στο www.zoosos.gr από αναγνώστρια μας, το ζώο είναι σε απελπιστική κατάσταση και γεμάτο τσιμπούρια από το κεφάλι μέχρι την ουρά, ενώ από την μύτη του λείπει ένα κομμάτι. Αυτό αποδεικνύεται και από το φωτογραφικό υλικό, που μας έστειλε, για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα της.
Μάλιστα το σκυλί λαχανιάζει διαρκώς από την αφόρητη ζέστη, καθώς είναι εξαιρετικά μαλλιαρό, αφού κανείς δεν νοιάστηκε να το κουρέψει. Την περασμένη εβδομάδα η κοπέλα, που είδε τυχαία το ζώο (το οποίο είναι επιθετικό με τους ξένους άλλα όχι με τους δικούς του), έκανε παρατήρηση για την κατάσταση του στην ιδιοκτήτρια του, αφού τη γνωρίζει.
Εκείνη της είπε, για να δικαιολογηθεί, ότι το σκυλί έχει γίνει πολύ άγριο και δεν την αφήνει, να το πιάσει για να του βάλει αμπούλα ή για να το πάει στον γιατρό.
Όπως μας ενημέρωσε η αναγνώστρια κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού το σκυλί με το που δει τη ανεύθυνη ιδιοκτήτρια του, γυρίζει ανάσκελά κουνώντας την ουρά του! Μια εβδομάδα μετά η κατάσταση του ζώου παρ’ όλες τις επισημάνσεις δεν βελτιώθηκε.
Μάλιστα η συγκεκριμένη κυρία το έπιασε και το έδεσε κάτω από τον καυτό ήλιο – αφού η θερμοκρασία αυτή την περίοδο είναι σχεδόν πάντα κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου - βάζοντας κοντά του ένα μπολ με νερό, σε απόσταση μισού μέτρου από τον δρόμο, χωρίς καμία προστασία από τον καύσων και τα διερχόμενα οχήματα.
Αφού η καταγγέλλουσα έκανε και πάλι παρατήρηση στην ανεύθυνη ιδιοκτήτρια, εκείνη το πήρε το ζώο και το έδεσε τελικά στη σκιά απέναντι από το σπίτι της κάτω από ένα πεύκο!
Για την καταγγελία έχει ήδη ενημερωθεί φιλοζωικό σωματείο της περιοχής το οποίο και θα ζητήσει τη συνδρομή της Αστυνομίας για τα περαιτέρω.
Κανείς ανόητος δεν μπορεί να πιστέψει, ότι ένα ζώο ξαφνικά αγριεύει. Τα ζώα επιτίθενται συνήθως ή γίνονται επιθετικά αν κάποιος τα κακοποιεί, τα κοπανάει, τα κάνει να υποφέρουν, αν κάποιος προσπαθεί, να βλάψει τα μωρά τους ή αν είναι άρρωστα και πονούν. Ακόμα και αν ένα ζώο είναι άγριο, υπάρχουν τρόποι για να ναρκωθεί – με ειδικά χάπια μέσα στην τροφή του – ώστε να μεταφερθεί στο γιατρό!
Ζώα γιγαντιαίων διαστάσεων, όπως είναι π.χ. οι ελέφαντες, ή άγρια, όπως είναι π.χ. οι αρκούδες, λαμβάνουν την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα, όταν πρέπει.
Είναι αστείο να χρησιμοποιούμε τέτοια επιχειρήματα για να καλύψουμε την αδιαφορία μας, επειδή δεν νοιαζόμαστε για τον δικό μας ζώο συντροφιάς!
Οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες ζώων, που δεν σκαμπάζουν από λόγια, μετά από την σχετική καταγγελία αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του νόμου για την κακοποίηση των δικών τους ζώων, αφού καθιστούν τη ζωή των πλασμάτων, τα οποία οφείλουν να προστατεύουν, μαρτυρική!
Δικαιολογίες δεν ευσταθούν! Αφού αποφάσισες, να αποκτήσεις ζώο, θα πρέπει να το φροντίσεις. Τα ζώα δεν είναι ούτε παιχνίδια, ούτε αξεσουάρ, τα οποία εγκαταλείπουμε για να αργοπεθάνουν, χωρίς να μας ενοχλήσουν!
zoosos.gr