Web Toolbar by Wibiya Αγορά σκυλίσιου κρέατος: εικόνες που διχάζουν ~ Dog Lover Blogspot

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Αγορά σκυλίσιου κρέατος: εικόνες που διχάζουν

Αν και η κατανάλωση κρέατος από αγελάδες, κοτόπουλα ή γουρούνια είναι αποδεκτή στις περισσότερες χώρες παγκοσμίως, δεν συμβαίνει το ίδιο με το κρέας σκύλου.
Ο αποτροπιασμός που εκφράζουν πολλοί άνθρωποι για τις εικόνες που ακολουθούν καταδεικνύει ότι οι πολιτισμικές διαφορές παίζουν σημαντικό ρόλο στο πώς αντιμετωπίζουμε διάφορα είδη ζώων.
Η αγορά σκυλίσιου κρέατος που απεικονίζεται στις φωτογραφίες βρίσκεται στην πόλη Γιουλίν, στην κινεζική επαρχία Γκουανξί.
Στη συγκεκριμένη αγορά οι πωλητές σκοτώνουν και μαγειρεύουν τα σκυλιά μπροστά στους πελάτες τους.
Παρά τις προσπάθειες των φιλοζωικών οργανώσεων να σταματήσουν τη θανάτωση σκύλων για το κρέας τους στην Κίνα και την Κορέα, όπου τυπικά η πώληση σκυλίσιου κρέατος απαγορεύεται, η βιομηχανία ανθίζει.
Παίρνοντας πάντως θέση για το συγκεκριμένο θέμα, η PETA, η μεγαλύτερη οργάνωση για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων, υποστήριξε πως δεν αντιμετωπίζει την κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος διαφορετικά από την κατανάλωση οποιουδήποτε άλλου κρέατος.
«Πριν κατηγορήσετε αυτούς τους ανθρώπους για υποκρισία, σκεφτείτε τους ανθρώπους στις δυτικές κοινωνίες που έχουν ως κατοικίδια κότες και γουρούνια κι όμως εξακολουθούν να τρώνε κοτόπουλο και ζαμπόν. Δεν θέλουν να τρώνε τα ζώα που «ξέρουν», ωστόσο δεν έχουν κανένα πρόβλημα να φάνε κάποιο ζώο που δεν γνώρισαν ποτέ τους και το οποίο πιθανότατα έζησε μια άθλια ζωή σε ένα βρώμικο εκτροφείο ζώων μέχρι να καταλήξει σε ένα πολύ φοβιστικό μέρος: το σφαγείο», τονίζει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.
Photo credit Imaginechina