Web Toolbar by Wibiya Ψάχνουν λύση για τα "βαρελόσκυλα" - Ως και 30.000 ευρώ τα πρόστιμα ~ Dog Lover Blogspot

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ψάχνουν λύση για τα "βαρελόσκυλα" - Ως και 30.000 ευρώ τα πρόστιμα


Ψάχνουν λύση για τα "βαρελόσκυλα" - Ως και 30.000 ευρώ τα πρόστιμα
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στην Περιφέρεια Κρήτης υπό την αντιπεριφερειάρχη, Θεανώ Βρέντζου με θέμα τα αθώα ζώα τα οποία βρίσκονται δεμένα, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, χωρίς φροντίδα εκ μέρους των ιδιοκτητών τους.

Το πρόβλημα που αντί να υποχωρεί, οξύνεται, θα απασχολήσει την αντιπεριφερειάρχη, εκπροσώπους των δήμων, τις φιλοζωικές οργανώσεις και κτηνιάτρους που έχουν προσκληθεί να τοποθετηθούν και να συνεισφέρουν με ιδέες.


"Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, για το οποίο η περιφέρεια έχει συντονιστικό ρόλο" - είπε η Θεανώ Βρέντζου, αναφέροντας κάποιες ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προχωρήσει η περιφέρεια, όπως η έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων σε σχέση με τα αδέσποτα ζώα. τα φυλλάδια έχουν διανεμηθεί σε σχολεία, ξενοδοχέια, λιμάνια, αεροδρόμια.

Η κ.Βρέντζου τόνισε ότι όλοι οι φορείς πρέπει να πιέσουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ υπογράμμισε ότι προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα για όσους δε σέβονται τους κανόνες και τους νόμους. "Οι πολίτες να καταλάβουν ότι πρέπει να σεβόμαστε αυτό τον τόπο. Οι όποιες άσχημες ενέργειες έχουν διεθνή αντίκτυπο" - πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Περιφέρειας, Ζαχαρίας Σωμαράς ανέφερε ότι η περιφέρεια έχει συντονιστικό και ελεγκτικό ρόλο και τόνισε ότι δεν είναι εύκολο η περιφέρεια να έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης, ωστόσο θα συνεχίσει την ενημέρωση. "Για εμάς δραστικό μέτρο είναι ο έλεγχος και η καταγραφή με ηλεκτρονικό τρόπο των αδέσποτων" - είπε ο κ.Σωμαράς, υπογραμμίζοντας την ευθύνη των πολιτών αλλά και τα προβλεπόμενα πρόστιμα για περιπτώσεις αμέλειας ως κακοποίησης ζώων, πρόστιμα που ξεκινούν από τα 300 και φθάνουν τις 30.000 ευρώ.
Η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» Νατάσα Μπομπολάκη σε δήλωσή της ανέφερε ότι για τις φιλοζωικές οργανώσει το μεγαλύτερο θέμα που τίθεται είναι η στάση εκείνων που κρατούν τα ζώα τους αιχμάλωτα σε βαρέλια, χωρίς να τα φροντίζουν, αλλά και οι μεγάλες διαστάσεις που έχουν πάρει οι δηλητηριάσεις ζώων.


cretalive