Web Toolbar by Wibiya «Μαυρίζουν» την Ελλάδα για την συμπεριφορά μας στα ζώα! ~ Dog Lover Blogspot

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

«Μαυρίζουν» την Ελλάδα για την συμπεριφορά μας στα ζώα!


Δυστυχώς τα φαινόμενα των κακοποιήσεων, των άσχημων συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων, των άσχημων εικόνων μέσα από τα δημοτικά κυνοκομεία κολαστήρια (όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο δημοσίευμα) αναδεικνύει η σελίδα occupyforanimals.org και αυτό έγινε την δεδομένη χρονική στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση, βρίσκεται σε ανοιχτή διαβούλευση για την πρωτοβουλία συστημάτων ποιότητας τουρισμού στις ευρωπαϊκές χώρες!


Το άρθρο αναφέρεται σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες που δεν έχουν έστω και την ελάχιστη καλή συμπεριφορά απέναντι στα ζώα, όπως στην Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, αλλά και δύο χώρες εκτός Ε.Ε. την Αλβανία και την Τουρκία.


Εκτενή αναφορά όμως στο άρθρο γίνεται για τα βαρελόσκυλα της Ελλάδας, τις φόλες (που όπως σημειώνουν αυξάνονται λίγο πριν την τουριστική περίοδο) και την εγκατάλειψη σε τροχαία ατυχήματα, αλλά και για τις πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης στα δημοτικά κυνοκομεία!


Σημειώνουν τέλος ότι σε αυτές τις χώρες, οι προσπάθειες για μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων μέσω στειρώσεων απέτυχαν κατά το παρελθόν γιατί οι αρχές (Δήμοι δηλαδή) δεν εφάρμοσαν ποτέ τα προγράμματα όπως έπρεπε!


Επίσης δεν ξεχνούν να αναφερθούν στα γαϊδουράκια που εκμεταλλεύονται και εξουθενώνουν κάθε μέρα κατά την καλοκαιρινή σεζόν, στα νησιά οι ντόπιοι ώστε να μεταφέρουν τουρίστες σε αξιοθέατα (όπως π.χ. Ρόδος- στην ακρόπολη της Λίνδου) 


Για την Ισπανία, Πορτογαλία και Γαλλία γίνεται εκτενής αναφορά για τις ταυρομαχίες και τα σκυλιά των κυνηγών, καθώς και για τον εορτασμό εθίμων όπου χρησιμοποιούνται τα ζώα ως αντικείμενα και δεν λαμβάνονται υπόψιν τα δικά τους συναισθήματα!


Ζητούν από τους αναγνώστες τους, να καταθέσουν τις απόψεις τους στην διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνοντας εν μέρη ένα μεγάλο μποικοτάζ στις χώρες που ο τουρισμός είναι η βαριά τους βιομηχανία, αλλά δεν σέβονται καθόλου την υπόσταση και την ευζωία των ζώων!


Εικόνες από βαρελόσκυλα, κακοποιημένα και δηλητηριασμένα σκυλιά της Ελλάδας, αυτή την στιγμή κάνουν τον γύρω του κόσμου!


happydogsworld.com